Grupul educațional elvețian winsedswiss a deschis și în București Academia Hotelieră, sub licența École hôtelière de Lausanne

Grupul educațional elvețian winsedswiss a deschis și în București Academia Hotelieră, sub licența École hôtelière de Lausanne
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2021

Grupul educațional elvețian Winsedswiss, intrat în România în urmă cu peste un an, a deschis ohma București, cea de-a treia academie de ospitalitate din țară licențiată de École hôtelière de Lausanne (EHL), după cele de la Oradea și Brașov. 

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Simultan, winsedswiss România, filială a Winsedswiss Education Group, a lansat one (ohma network for education) alliance, rețea ce reunește unele dintre cele mai renumite branduri din industria ospitalității autohtone, în jurul academiei de ospitalitate ohma București. Scopul acestei alianțe este acela de a contribui la dezvoltarea învățământului profesional dual din România, ca una dintre soluțiile pentru relansarea post-pandemie a industriei.

Membrii fondatori ai alianței sunt Athénée Palace Hilton Bucharest, Caro Hotel Bucharest, Casa Doina Restaurant, City Grill, Hard Rock Cafe Bucharest, Intercontinental Hotel Bucharest, La Brasserie Bistro & Lounge, Le Manoir, Radisson Blu Hotel Bucharest, Sheraton Bucharest Hotel, The Marmorosch Bucharest-Autograph Collection, precum și winsedswiss România, alți reprezentanți ai industriei HoReCa fiind în curs de aderare.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Cursurile ohma București vor începe în data de 20 octombrie, iar studenții se vor putea specializa într-unul dintre cele patru parcursuri profesionale: Hotel Administration, F&B Services, Culinary Art și Rooms Division, înscrierile fiind deja deschise.

În cadrul noii academii, tinerii care au peste 16 ani vor putea acumula și aplica noțiunile dobândite, pentru a obține calificări de bază sau specializări într-unul dintre cele patru parcursuri profesionale: arte culinare (Culinary Professional Diploma); servicii de alimentație publică (Food and Beverage Services Professional Diploma); cazare și recepție (Rooms Division Professional Diploma); administrare hotelieră (Hotel Administration Professional Diploma). 

„one alliance, prin academiile ohma, aflate în strânsă relație cu o vastă rețea de specialiști și cu EHL, cea mai faimoasă universitate hotelieră din lume, este un suport bogat și complet al grupului winsedswiss pentru industria pe care o servește, începând de la accesul la cunoștințele și facilitățile cele mai moderne existente pe piață, până la consultanța internațională și conectarea cu cele mai prestigioase instituții și companii din domeniu. Este propunerea noastră de schimbare de perspectivă, pentru că o meserie în industria ospitalității și a serviciilor nu trebuie văzută ca o soluție de compromis, ci ca o alegere pentru o viață plină de satisfacții”, declară Ray Iunius, CEO Winsedswiss Education Group (WEG).

„Dacă vorbim despre servicii de calitate sau de lipsa personalului calificat în industria noastră, dar nu vorbim de educație și mai ales despre cea vocațională, înseamnă că ne furăm singuri căciula. Trebuie să încetăm să aruncăm responsabilitatea de la unii la alții, să plângem sau să ne plângem de milă, fiind obligați să ne implicăm cât mai repede în susținerea sistemelor de educație de calitate. Exact asta face one alliance și eu ca președinte al FIHR nu pot decât să salut acest demers și să mă implic atât personal, cât și ca federație în susținerea acestui proiect. Mult succes, one alliance”, afirmă Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR).

În septembrie 2020, winsedswiss a inaugurat la Oradea prima academie din România sub egida École hôtelière de Lausanne - ohma by winsedswiss - ai cărei absolvenți efectuează, în prezent, stagii de practică în locații partenere ale WEG, din țară și din afara acesteia, iar în vara acestui an a deschis primul campus în Poiana Brașov la hotelul ohma – Casa Viorel. 

În România, WEG a preluat managementul a două hoteluri, respectiv în Poiana Brașov (hotel ohma - Casa Viorel) și la Oradea (hotel ohma - Cetate) și se pregătește pentru gestionarea, în acest an, a încă trei hoteluri și a unui restaurant.

Profit.ro a anunțat anterior că grupul educațional elvețian Winsedswiss are în plan să deschidă încă trei academii de management al ospitalității sub licența Ecole Heteliere Lausanne, în București, Brașov și Timișoara, în funcție de evoluția pandemiei, urmând ca anul viitor să se extindă în Cluj-Napoca și Sibiu.

Grupul este condus de profesorul Ray F. Iunius, director de dezvoltare la Ecole hotelière de Lausanne, cea mai prestigioasă instituție de învățământ în domeniul ospitalității din lume, iar diplomele profesionale și universitare obținute de cursanții winsedswiss vor fi oferite cu licență, sub egida Ecole hotelière de Lausanne (EHL), Business School Lausanne și Luxury School of Paris.

UNTOLD a adus în Cluj-Napoca peste 35 de milioane de euro CITEȘTE ȘI UNTOLD a adus în Cluj-Napoca peste 35 de milioane de euro

Winsedswiss colaborează direct cu Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR) și cu Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA).

viewscnt
Afla mai multe despre
ray iunius
winsedswiss
acedemie
ospitalitate
scoala de la lausanne
industrie
management
studenti
educational
hotelier