Grupul XTB - Venituri consolidate în creștere

Grupul XTB -  Venituri consolidate în creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2021

În primul trimestru al anului 2021, Grupul XTB a generat un profit net consolidat de 19,5 milioane euro, cu 121,3% mai mult decât în trimestrul anterior, când profitul era de 8,8 milioane euro. Veniturile consolidate s-au ridicat la 40,8 milioane euro, o creștere cu 33,4% față de ultimul trimestru al anului 2020, în timp ce EBIT a fost de 21,8 milioane euro (creștere cu 77,1% T/T).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Serviciile care furnizează lichiditate și tehnologie altor instituții financiare reprezintă o zonă în continuă creștere a operațiunilor Grupului XTB. În primul trimestru al anului 2021, X Open Hub (XOH) a înregistrat un venit de 2,3 milioane euro, în timp ce în al patrulea trimestru al anului 2020 a depășit 1,1 milioane euro.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

XTB a înregistrat o creștere trimestrială record a numărului de clienți, cu 67.200 în primul trimestru al anului 2021, ceea ce reprezintă o creștere de 73% față de trimestrul anterior, când a crescut cu 38.400. În plus, pentru prima dată în istoria companiei, peste 100.000 de clienți au investit activ cu XTB într-un trimestru, ajungând până la 103.400, o creștere de 43,0% față de nivelul de 72,3 mii de clienți activi în Q4 2020.

„Acești indicatori de performanță au o mare importanță în contextul dezvoltării pe termen lung a companiei și a implementării strategiei noastre. Numărul de clienți noi și clienți noi activi se traduce direct în veniturile și profiturile XTB, care au fost, de asemenea, semnificativ mai mari decât în trimestrul anterior”, a declarat Omar Arnaout, președintele consiliului de administrație al XTB.

Comisia Europeană autorizează, în premieră, o insectă ca aliment CITEȘTE ȘI Comisia Europeană autorizează, în premieră, o insectă ca aliment

În ceea ce privește extinderea geografică, grupul concretizează activitățile pregătitoare, care vizează lansarea operațiunilor în Emiratele Arabe Unite.

XTB este, în prezent, unul dintre cei mai mari brokeri de instrumente derivate din lume și o companie de investiții listată pe Bursa de la Varșovia, cu birouri în peste 10 țări incluzând Marea Britanie, Polonia, Germania și Franța.

viewscnt
Afla mai multe despre
xtb
profit
investitii