Hong Kong intenționează să construiască o insulă artificială în valoare de 79 de miliarde dolari

Hong Kong intenționează să construiască o insulă artificială în valoare de 79 de miliarde dolari
scris 20 mar 2019

Autoritățile din Hong Kong au anunțat marți că intenționează să construiască una din cele mai mari insule artificiale din lume, cu un preț de cost estimat la 79 de miliarde de dolari, transmite AFP.

Propunerea Guvernului din Hong Kong prevede recuperarea a 1.000 de hectare din jurul celei mai mari insule care formează teritoriul Hong Kong, Lantau, în ideea de a putea construi până la 260.000 de locuințe și a rezolva astfel deficitul de locuințe din oraș. Hong Kong-ul este renumit pentru că are una din cele mai puțin accesibile piețe imobiliare de pe planetă, scrie Agerpres.

FOTO Război între Starbucks și 5 To Go pe fațadele blocurilor CITEȘTE ȘI FOTO Război între Starbucks și 5 To Go pe fațadele blocurilor

Insula artificială, care va avea o suprafață de aproape trei ori mai mare decât Central Park din New York, ar urma să coste de patru ori mai mult decât a costat aeroportul internațional Hong Kong inaugurat pe insula Lantau în 1998 și ar devansa cu mult faimosul complex în formă de palmier Palm Jumeirah din Dubai, care potrivit presei a costat 12 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
hong kong
insula artificiala