Instant Factoring se lansează pe piața din Spania. Compania are o creștere record în România și Serbia și caută să atragă noi investitori în acționariat

Instant Factoring se lansează pe piața din Spania. Compania are o creștere record în România și Serbia și caută să atragă noi investitori în acționariat

Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring

Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2024

Instant Factoring, platformă românească de micro-finanțare a firmelor mici, activă pe piața locală din aprilie 2018, se extinde pe piața din Spania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

VEZI AICI DATE LEGATE DE ACȚIONARIATUL COMPANIEI

După un 2023 cu creșteri record atât în Serbia, cât și în România, compania a decis să facă încă un pas, în Spania. 

Mici românești, lansați la New York, pe Broadway. \ CITEȘTE ȘI Mici românești, lansați la New York, pe Broadway. "Practic, vom închide Broadway pentru o zi."

“Capitalul de start pe care îl alocăm în Spania este de 1,5 milioane euro. Piața din Spania este de 33 de ori mai mare decât cea din România, deci avem în față un drum cel puțin interesant. Ne propunem să creștem progresiv în așa fel încât să devenim o prezență consistentă și să putem să ne consolidăm poziția și în Spania la fel cum am făcut-o în România și Serbia”, spune Cristian Ionescu, CEO.

Instant Factoring țintește să atragă cel puțin 3 fonduri de investiții locale în acționariatul Instant Factoring Spain și se află deja în discuții avansate în acest sens, cu mențiunea că va deține controlul majoritar al companiei.

Compania a împlinit 5 ani de activitate pe piața din România, în acest timp transferând în conturile clienților peste 800 de milioane de lei. Doar în 2023, Instant Factoring a finanțat peste 800 de clienți, suma totală ridicându-se la peste 250 de milioane de RON. În ceea ce privește activitatea din Serbia, în primul trimestru din 2024 compania și-a dublat numărul de finanțări față de 2023. Acest an a început promițător și în România cu o creștere de 50%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
instant factoring
finantare