Intrat pe pierderi cu Astra Vagoane Călători după ani de profit, Valer Blidar semnează cu Raiffeisen un contract tip sale&lease back de peste 7 milioane euro pentru vagoane

Intrat pe pierderi cu Astra Vagoane Călători după ani de profit, Valer Blidar semnează cu Raiffeisen un contract tip sale&lease back de peste 7 milioane euro pentru vagoane
scris 4 ian 2018

Astra Vagoane Călători Arad, companie controlată de Valer Blidar, a încheiat cu Raiffeisen Leasing IFN un contract tip sale&lease back de peste 7 milioane euro pentru mai multe tipuri de vagoane, înțelegerea fiind parafată la finele anului trecut.

Operațiunea de sale and lease-back, o variantă a contractului de leasing, presupune vânzarea de către o companie (care va deveni locatar/utilizator) a unor imobilizări către o societate de creditare (locatorul/ finanțatorul), urmată de preluarea lor imediată în regim de leasing.

Acest tip de operațiuni este foarte atractiv pentru companii, asigurând lichidități ce poate fi utilizate pentru investiții pe termen lung sau pentru capital de lucru, păstrând pe toată perioada de leasing drepturile de utilizare ale imobilizărilor respective.

EXCLUSIV Astra asigură din faliment mii de clienți de la două mari bănci. Întregul portofoliu, la un pas de a fi preluat de Allianz Țiriac CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Astra asigură din faliment mii de clienți de la două mari bănci. Întregul portofoliu, la un pas de a fi preluat de Allianz Țiriac

În cadrul contractului, un vagon de dormit a fost evaluat la 1.075.000 euro plus TVA, un vagon cușetă - cu 1.070.000 euro + TVA, iar un vagon salon clasa a II  - cu 1.012.000 euro +TVA.

Anul trecut, Astra Vagoane Călători Arad, cu 430 angajați, a avut afaceri de 60,9 milioane lei, dar o pierdere de aproape 10 milioane lei, după 8 ani neîntrerupți de profituri care au atins și 96 milioane lei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
blidar
vagoane