100 de milioane de smartphone-uri cu senzor de amprente integrat în ecran ar putea fi lansate anul viitor

100 de milioane de smartphone-uri cu senzor de amprente integrat în ecran ar putea fi lansate anul viitor
scris 27 apr 2018

2019 ar putea fi anul touchscreen-urilor dotate cu senzor de amprente care fac posibil un nou design pentru producătorii de smartphone-uri.

Dacă Apple a dat startul recunoașterii faciale pe smartphone-uri, odată cu lansarea lui iPhone X, pentru alți producătorii s-ar putea dovedi mai accesibil un alt sistem de securizare a telefonului, în care senzorul de amprente este în ecran.

Compania financiară IHS Markit prevede că în 2019 peste 100 de milioane din smartphone-urile lansate vor folosi un sistem de securitate bazat pe amprente, în care senzorul este integrat direct în ecran.

Dacă previziunea se adeverește înseamnă că cel puțin o parte din flagship-urile de anul viitor vor dispune de această tehnologie, urmând cel mai probabil în 2010 – 2011 aceasta să ajungă și smartphone-urile din clasa de mijloc.

UE exercită presiuni asupra rețelelor de socializare în legătură cu știrile false CITEȘTE ȘI UE exercită presiuni asupra rețelelor de socializare în legătură cu știrile false

Aceeași analiză spune că anul acesta vor exista cel mult 9 milioane de smartphone-uri cu senzor de amprente integrat în ecran. Două dintre modelele cunoscute ce beneficiază de această tehnologie sunt Vivo X20 Plus UD, comercializat în China, și ediția limitată Porsche Design Huawei Mate RS, care costă 2.100 de dolari.

Integrarea senzorului de amprente în ecran reprezintă o alternativă mai ieftină la recunoașterea facială și un progres față de butoanele cu senzori de amprentă, plasați de producător sub ecran sau pe spatele telefonului.

Această abordare creează premisă renunțării la butonul de sub ecran sau de pe spatele dispozitivului, lăsând calea liberă pentru acoperirea părții frontale aproape în totalitate de ecran.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
amprente