2019 a fost cel mai bun an pentru Pokémon Go

2019 a fost cel mai bun an pentru Pokémon Go
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 ian 2020

Pokémon Go a câștigat anul trecut cei mai mulți bani din cei patru ani de existență.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Absența din media nu înseamnă că Pokémon Go a dispărut și nu mai are o bază semnificativă de utilizatori fideli. În fapt, celebrul joc tocmai a încheiat cel mai bun an din punct de vedere financiar.

Conform analizei realizate de Senzor Tower, Pokémon Go a avut anul trecut venituri în valoare de 894 milioane de dolari, cu 10% decât anul anterior.

Facebook Gaming este câștigătorul anului trecut pe piața de video streaming pentru jocuri CITEȘTE ȘI Facebook Gaming este câștigătorul anului trecut pe piața de video streaming pentru jocuri

În 2016, Pokémon Go câștiga 832 milioane de dolari, impresionând întreaga lume și doborând recorduri. 2017, a fost un an mai slab, cu venituri de 589 milioane de dolari.

Însă, actualizările care au adus mai multe facilități interesante și microtranzacții și-au produs roadele în 2018, când, cu 816 milioane de dolari, Pokémon Go s-a apropiat de nivelul din primul an.

2019, al patrulea an de existență, a fost chiar mai bun decât primul.

Chiar dacă, cel mai probabil, numărul de utilizatori este mult mai mic acum decât în urmă cu patru ani, Niantic a reușit să-și crească veniturile din Pokémon Go.

Conform datelor Sensor Tower, Pokémon Go a generat de când există venituri de 3,1 miliarde de dolari.

Anul trecut, Niantic a lansat pe același tipar cu elemente de realitate augmentată un nou joc, Harry Potter: Wizards Unite. Acesta nu s-a bucurat, însă, de același succes.

viewscnt
Afla mai multe despre
pokemon go
joc
niantic