2020 aduce venituri cu 25% mai mari pentru dezvoltatorii de aplicații

2020 aduce venituri cu 25% mai mari pentru dezvoltatorii de aplicații
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 dec 2020

Google Play și App Store vor genera anul acesta, și pe fondul pandemiei, venituri cu un sfert mai mari decât cele din 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două magazine majore de aplicații vor atrage de la utilizatori, până la finele anului, 112 miliarde de dolari, susține analiza de piață făcută de App Annie, ceea reprezintă o sumă mai mare cu 25% față de anul trecut.

De asemenea, numărul aplicațiilor descărcate va crește în 2020 cu 10%, urmând să ajungă la 130 de miliarde în total, din ambele magazine de aplicații.

VIDEO Samsung va prezenta seria Galaxy S21 pe 14 ianuarie CITEȘTE ȘI VIDEO Samsung va prezenta seria Galaxy S21 pe 14 ianuarie

Pandemia a accelerat adopția și gradul de folosire al aplicațiilor, spune App Annie, care arată că au avut performanțe deosebite aplicațiile de educație, shopping și office.

Jocurile sunt, în continuare, cea mai productivă categorie. Acestea au atras 0,71 cenți din fiecare dolar cheltuit anul acesta de utilizatori în cadrul App Store și Google Play.

Tot pe fondul pandemie a crescut și timpul petrecut de utilizatori în cadrul aplicațiilor. Acesta va ajunge în 2020 la 3,3 trilioane de ore doar pe Android și reprezintă o creștere de 25% față de anul trecut.

Deși Google Play surclasează App Store la numărul de download-uri, platforma celor de la Apple va atrage anul acesta 65% din veniturile totale.

TikTok este aplicația cu cele mai multe download-uri, Facebook continuă să aibă cei mai mulți utilizatori activi, iar Tinder, în ciuda pandemiei, a atras cei mai mulți bani exceptând jocurile.

viewscnt
Afla mai multe despre
jocuri
aplicații
app store
google play