23 august, Ziua Internautului - 25 de ani de acces public la World Wide Web

23 august, Ziua Internautului - 25 de ani de acces public la World Wide Web
scris 23 aug 2016

Ziua Internautului, celebrată pentru prima dată în acest an, pe 23 august, marchează împlinirea a 25 de ani de la deschiderea internetului (World Wide Web) în fața utilizatorilor publici din lumea întreagă, informează news18.com.

În prezent, World Wide Web reprezintă o parte integrantă a vieții moderne, însă acest lucru a devenit posibil abia pe 23 august 1991, după ce inventatorul internetului, savantul britanic Tim Berners-Lee, cercetător la CERN, a permis accesul la această rețea informatică publicului general - utilizatori obișnuiți, din lumea întreagă, care nu aveau legătură cu acel laborator de cercetare din Elveția.

Marți, 23 august 2016, se împlinesc 25 de ani de la garantarea accesului public la cea mai mare rețea informatică din lume.

Tim Berners-Lee a inventat World Wide Web (WWW) în 1989, în timp ce lucra la CERN (Organizația Europeană pentru Cercetări Nucleare). Laboratorul CERN se află la câțiva kilometri de Geneva, la granița dintre Franța și Elveția.

Rețeaua a fost inițial concepută și dezvoltată pentru a asigura nevoia de partajare automatizată de informații între savanții de la universitățile și institutele de cercetare.

Galaxy Note 7 este semnificativ mai lent decât iPhone 6S CITEȘTE ȘI Galaxy Note 7 este semnificativ mai lent decât iPhone 6S

Apoi, acea rețea s-a deschis către publicul larg pe 23 august 1991.

Tim Berners-Lee s-a născut la Londra pe 8 iunie 1955. Părinții lui au fost unii dintre primii savanți din industria computerelor. În prezent, el este președintele World Wide Web Consortium, un organism care supraghează dezvoltarea și îmbunătățirea internetului, dar și protejarea libertății de circulație a informației online.

Prin definiție, ”internaut” reprezintă un termen ce provine din juxtapunerea cuvintelor ”internet” și ”astronaut” și desemnează un inginer, designer sau operator din industria informatică sau un simplu utilizator anonim care este capabil din punct de vedere tehnic să utilizeze comenzile de bază ale internetului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ziua internautului
world wide web