Acțiunile Apple, la maximul istoric

Acțiunile Apple, la maximul istoric
scris 11 oct 2019

Acțiunile Apple au urcat vineri la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată, în contextul în care temerile legate de cererea pentru iPhone încep să se risipească, iar bursele americane cresc pentru a treia zi, susținute de optimismul investitorilor privind negocierile SUA-China.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Acțiunile Apple au urcat cu circa 1,6%, până la  233.82, nivel intraday record.

Recordul a fost atins în contextul unui raliu puternic pe parcursului anului. Doar de la începutul acestei luni, acțiunile companiei au urcat cu circa 4%.

Google vrea să impună un program de certificare pentru smartphone-urile de gaming CITEȘTE ȘI Google vrea să impună un program de certificare pentru smartphone-urile de gaming

Avansul bursier al gigantului american a venit după un început de an nefavorabil, în condițiile în care Apple a redus, în ianuarie, estimarea de venituri pentru prima dată în aproape 2 decenii, invocând un declin al vânzărilor de iPhone pe piața din China.

Între timp, optimismul pare că a revenit. Apple se reinventează ca o companie orientantă spre servicii, însă iPhone rămâne, cel puțin deocamdată, un produs central pentru gigantul american.

Apple a cerut furnizorilor să mărească producția modelelor iPhone 11, în condițiile în care cererea pentru noua serie de telefoane, lansată de gigantul american luna trecută, a depășit așteptările. Potrivit informațiilor publicate luna aceasta de Nikkei Asian Review, Apple a cerut majorarea producției cu 10%, reprezentând aproximativ 8 milioane de unități. Totodată, sursele publicației nipone au declarat că, în trecut, Apple a fost "destul de conservatoare" în ceea ce privește comenzile.

Recent, CEO-ul Tim Cook a declarat pentru ziarul german Bild că "nu ar putea fi mai fericit" în legătură cu lansarea noii serii iPhone 11.

Per ansamblu, principalii indici bursieri din SUA cresc susținuți de așteptările legate de încheierea unui acord comercial parțial între Statele Unite și China, în contextul în care celor două mari economii intră în a doua zi de negocieri la nivel înalt, primele de acest fel din iulie până în prezent. În contextul întâlnirii sale cu vicepremierul chinez Liu He, președintele Donald Trump a afirmat că la negocieri se întâmplă "lucruri favorabile".

S&P 500 urcă 1,56%, Dow Jones Industrial Average înregistrează un avans cu 1,59%, iar Nasdaq Composite urcă cu 1,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
apple
tim cook
trump
wall street
sua-china