Acțiunile Xiaomi au scăzut cu până la 6% la debutul la bursa din Hong Kong

Acțiunile Xiaomi au scăzut cu până la 6% la debutul la bursa din Hong Kong
scris 9 iul 2018

Acțiunile producătorului chinez de smartphone-uri Xiaomi au scăzut luni cu până la 6% la debutul la bursa din Hong Kong, din cauza îngrijorării investitorilor legate de evaluarea companiei, transmite Reuters.

Xiaomi a stabilit prețul ofertei sale inițiale la 17 dolari HK pe acțiune, nivelul inferior al prețului său indicativ, și a atras 4,72 miliarde de dolari în cea mai mare listare din sectorul tehnologiei care a avut loc în ultimii patru ani la nivel mondial, scrie News.ro.

Acțiunile au atins un minim de 16 dolari HK la deschiderea tranzacțiilor, în timp ce indicele principal al bursei din Hong Kong a crescut cu 1,4%.

Mark Zuckerberg a devenit al treilea cel mai bogat om din lume CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg a devenit al treilea cel mai bogat om din lume

Oferta publică inițală a evaluat Xiaomi, care fabrică și aparatură electrocasnică și dispozitive conectate la internet, la circa 54 de miliarde de dolari, aproape jumătate comparativ cu ținta inițială ambițioasă, de 100 de miliarde de dolari.

”Tranzacțiile sub prețul de emsiune sugerează că investitorii încă simt că evaluarea acțiunilor este relativ ridicată comparativ cu Tencent și Apple, a spus Linus Yip, director de strategie la firma First Shanghai Securities.

Listarea are loc într-o perioadă dificilă pentru bursa din Hong Kong. Principalul indice al bursei a atins săptămâna trecută cel mai scăzut nivel din ultimele 9 luni, investitorii fiind îngrijorați de escaladarea tensiunilor comerciale dintre Statele Unite și China.

viewscnt
Afla mai multe despre
xiaomi
hong kong
bursa