Afacerile celui mai mare distribuitor local IT&C au stagnat în 2015, iar profitul net a scăzut cu 26%

Afacerile celui mai mare distribuitor local IT&C au stagnat în 2015, iar profitul net a scăzut cu 26%
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 9 mai 2016

Network One Distribution (NOD), cel mai mare distribuitor IT&C de pe piața locală, a încheiat anul trecut cu afaceri de 930,9 milioane de lei, cu 0,06% mai mult față de 2014, în timp ce profitul net a scăzut cu 26%, la 7,67 milioane de lei, potrivit datelor companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Cifra de afaceri a companiei obținută în 2015 a fost conform așteptărilor, în schimb profitul net a fost sub așteptări, afectat de diferențele de curs valutar. Pe de altă parte, profitul operațional s-a încadrat în buget”, a declarat, pentru Profit.ro, directorul general al NOD, Răzvan Ziemba.

În iunie 2015, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DBA) au pus sechestru pe bunurile, acțiunile și conturile lui deputatului Sebastian Ghiță, precum și pe conturile a 51 de societăți comerciale, printre care și NOD, despre care au susținut că ar fi controlate de acesta, în dosarul în care deputatul este urmărit penal pentru trafic de influență și evaziune, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Pe perioada sechestrului, încasările și plățile NOD au fost blocate, situație care a îngreunat activitatea companiei, potrivit declarațiilor reprezentanților distribuitorului.

"Probabil că suspiciunea care a dus la măsura sechestrului asigurător a avut în vedere calitatea lui Sebastian Ghiță de acționar al NOD până în 2012. Sebastian Ghiță nu a avut vreo implicare în managementul NOD și nu a deținut niciodată 100% din companie, iar eu am construit business-ul de la zero. Printr-o tranzacție din 2012 am cumpărat pachetul de 50% de acțiuni deținut de acesta, pachet pentru care am plătit peste 9 milioane de lei. Motivul pentru care am realizat această tranzacție prin care ne-am separat complet drumurile a avut la bază viziuni diferite asupra business-ului precum și convingeri diferite", a declarat omul de afaceri Iulian Stanciu, unicul acționar al NOD, într-un comunicat din 25 iunie 2015.

Poșta anulează o licitație de 1,25 mil. euro motivând că ofertele sunt neconforme. Printre ofertanți, UniCredit Leasing și BCR Leasing CITEȘTE ȘI Poșta anulează o licitație de 1,25 mil. euro motivând că ofertele sunt neconforme. Printre ofertanți, UniCredit Leasing și BCR Leasing

După aproape trei săptămâni, instanța a ridicat sechestrul asigurător și activitatea NOD a revenit la normal.

“Impactul sechestrului a fost minor, toți partenerii firmei știau situația reală și au sprijinit compania”, a afirmat Ziemba.

El a estimat pentru acest an o creștere ușoară a cifrei de afaceri și o profitabilitate în creștere față de 2015, pe fondul avansului diviziei de branduri proprii.

Acestea sunt Cooking by Heinner și Vanora Home (menaj), Ugrow (puericultură), Momki (jucării), Serioux (IT), Heinner (electrocasnice și unelte), Horizon (TV si monitoare) și Pegas (biciclete și accesorii), reunite într-o divizie în octombrie 2015.

NOD desfășoară operațiuni pe piețele din România și Republica Moldova, are o bază de clienți formată din peste 3.000 revânzători și este un furnizor important al rețelelor de retail locale.

viewscnt
Afla mai multe despre
network one distribution
nod
afaceri
profit