Amazon vrea să lanseze peste 3.000 de sateliți pe orbita Pământului

Amazon vrea să lanseze peste 3.000 de sateliți pe orbita Pământului
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 apr 2019

Gigantul american din domeniul e-comerțului Amazon vrea să lanseze peste 3.000 de sateliți pe orbita Pământului pentru a oferi internet de mare viteză în zone izolate.

Urmărește-ne și pe Google News

Inițiativa, denumită Proiectul Kuiper, prevede plasarea unei constelații de 3.236 de sateliți pe orbita joasă, la altitudini de 590-630 de kilometri, în vederea asigurării de conexiuni la internet de mare viteză pentru comunitățile nedeservite, sau care nu beneficiază de servicii de internet în bandă largă.

Amazon a notificat Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU) cu privire la inițiativa sa prin intermediul firmei Kuiper Systems, potrivit publicației GeekWire. Compania americană a confirmat ulterior că Kuiper Systems îi aparține.

UPDATE Orange vine alături de ceilalți operatori telecom și scumpește abonamentele. Explicațiile companiei CITEȘTE ȘI UPDATE Orange vine alături de ceilalți operatori telecom și scumpește abonamentele. Explicațiile companiei

“Este un proiect pe termen lung, care prevede deservirea a zeci de milioane de oameni fără acces la internet în bandă largă. Vrem să colaborăm la această inițiativă cu companii care ne împărtășesc viziunea”, a declarat un purtător de cuvânt al Amazon.

Amazon nu este singura mare companie care vrea să ofere internet de mare viteză în regiunile izolate ale lumii.

SpaceX, compania fondată de Elon Musk, vrea să plaseze pe orbită o constelație formată din aproximativ 12.000 de sateliți, startup-ul OneWeb, cu SoftBank și Virgin Group printre acționari, lucrează la dezvoltarea unei rețele de 650 de sateliți, iar Facebook își construiește propriul său satelit pentru a conecta comunitățile izolate.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
sateliti internet
constelatie
proiect kuiper
kuiper system
internet mare viteza