Ambasadorul SUA la București despre Huawei: Îi avertizez pe prietenii mei români că aceasta este o companie căreia nu i se poate încredința securitatea dumneavoastră națională și care vă va pune în pericol libertatea. Reacția Huawei

Ambasadorul SUA la București despre Huawei: Îi avertizez pe prietenii mei români că aceasta este o companie căreia nu i se poate încredința securitatea dumneavoastră națională și care vă va pune în pericol libertatea. Reacția Huawei
scris 2 apr 2020

Ambasadorul SUA la București Adrian Zuckerman a afirmat, la întâlnirea anuală a membrilor Camerei de Comerț Americane din România, că Partidul Comunist Chinez s-ar folosi de moartea a mii de europeni pentru a înmâna măști marca Huawei deghizate în donații umanitare, ceea ce este ”inadmisibil” și a avertizat autoritățile române că ”aceasta este o companie căreia nu i se poate încredința securitatea națională” și care pune în pericol libertatea.

El a elogiat măsurile luate de autoritățile de la București pentru a opri criza provocată de epidemia de coronavirus și a afirmat că la ieșirea din această criză România va putea deveni lider în multe domenii, lucru care se poate realiza doar prin adoptarea unor legi și reglementări de afaceri raționale, prin încetarea corupției endemice și prin creșterea transparenței. Ambasadorul american a definit Rusia și China drept ”prădătorii și actorii negativi” care ”pândesc în aceste vremuri de vulnerabilitate”, scrie News.ro

ULTIMA ORĂ Tranzacție: 6D.ai, startup-ul de realitate augmentată fondat de Victor Prisacariu, a fost cumpărat de Niantic, producătorul Pokemon CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tranzacție: 6D.ai, startup-ul de realitate augmentată fondat de Victor Prisacariu, a fost cumpărat de Niantic, producătorul Pokemon

Ambasadorul SUA la București a elogiat ”măsurile prompte și prudente luate de Guvernul României, sub conducerea președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban, pentru a opri criza de coronavirus”, apreciind că ”fără astfel de măsuri, criza cu care se confruntă astăzi România ar fi fost mult mai gravă în acest moment”.

”Izolarea, carantina și interdicția de călătorie au ajutat la controlul răspândirii virusului. Guvernul României a colaborat, de asemenea, cu companii străine și locale pentru a aduce ajutor și materiale medicale de urgență pentru poporul român. Guvernul a căutat provizii de urgență în întreaga lume”, a remarcat diplomatul american.

Zuckerman a afirmat că viitorul României ca națiune prosperă este pe cale de a deveni realitate.

”Când va ieși din această criză, România va fi bine poziționată pentru a deveni lider european și global în domeniul artelor, științelor, finanțelor, asistenței medicale, tehnologiei informației, producției agricole, producției de energie și industriei. Viitorul României ca națiune prosperă, în care talentele și resursele sale naturale oferă o mare bogăție poporului său, este aproape să se transforme în realitate. Acest lucru se poate realiza doar prin adoptarea unor legi și reglementări de afaceri raționale, prin încetarea corupției endemice și prin creșterea transparenței, toate acestea putând duce la beneficii economice enorme și la prosperitate”, a afirmat Adrian Zuckerman.

Apple cumpără aplicația de vreme Dark Sky CITEȘTE ȘI Apple cumpără aplicația de vreme Dark Sky

El a avertizat autoritățile d ela București în legătură cu Huawei, dar și cu China și Rusia.

”Din păcate, prădătorii și actorii negativi încă pândesc în aceste vremuri de vulnerabilitate. Rusia și China au încercat să folosească această oportunitate pentru a răspândi minciuni despre Statele Unite, România, COVID-19 și comportamentul propriilor guverne. Faptul că Partidul Comunist Chinez s-ar folosi de moartea a mii de europeni pentru a înmâna măști de marcă Huawei deghizate în donații umanitare este inadmisibil. I-am avertizat pe prietenii mei români și înainte, și o voi face și acum: aceasta este o companie căreia nu i se poate încredința securitatea dumneavoastră națională și care vă va pune în pericol libertatea. Comportamentul de înșelăciune, confuzie și lipsa de transparență a Partidului Comunist Chinez a venit cu un preț mortal pentru întreaga lume”, a declarat ambasadorul SUA  la întâlnirea anuală a membrilor Camerei de Comerț Americane din România

În opinia sa, această pandemie în care ne aflăm subliniază importanța transparenței în ceea ce privește sănătatea umană, buna guvernanță și economia globală.

”Când informația este restricționată, consecințele sunt devastatoare. Ca urmare a mușamalizării de către Partidul Comunist Chinez, experții chinezi și internaționali au ratat o fereastră critică pentru a limita izbucnirea acestui virus în China și pentru a opri răspândirea sa globală. Acelora dintre noi care poartă cicatricile comunismului nu trebuie să li se amintească prețul plătit în vieți omenești pentru minciunile comuniste”, a afirmat Zuckerman.

UPDATE Reacția Huawei

Având un istoric al activității noastre în România de 18 ani, cu 2.300 de angajați competenți, bărbați și femei, considerăm că este de datoria noastră să dăm dovadă de responsabilitate în perioada dificilă pe care o traversează România în aceste momente. În toate aceste decenii de muncă intensă răsplătită cu succese pe măsură, posibile în special datorită angajaților români, noi cei de la Huawei am fost mereu aproape de România și români, la bine dar mai ales la greu.

Nu am putut să trecem cu vederea, cu profund regret, atacuri recente din partea unor persoane, inclusiv oficiali de străini diplomatici de rang înalt, îndreptate împotriva lucrurilor bune realizate de angajații Huawei în cea mai gravă criză medicală cu care s-a confruntat vreodată România. Huawei consideră aceste atacuri ca fiind incorecte și contrare bunului simț.

Huawei România crede cu tărie că prietenul la nevoie se cunoaște. Susținem eforturile întreprinse de oricine din comunitatea locală în sprijinul României și al cetățenilor săi în aceste vremuri tulburi și, mai mult ca oricând, considerăm că nu este momentul pentru mesaje tendențioase și declarații politice de această natură. Politizarea acestei tragedii nu ajută în niciun fel România să depășească provocările cu care se confruntă.

Astăzi, suntem toți români și alegem să facem ceea ce trebuie, ceea ce am făcut de altfel constant în ultimii 18 ani: să fim solidari, să ne implicăm și să aducem o contribuție pozitivă la mediul social și economic românesc. 

viewscnt
Afla mai multe despre
adrian zuckerman
ambasador sua
huawei