ANALIZĂ Apple ar putea scumpi anumite produse din cauza taxelor impuse de Trump asupra importurilor din China

ANALIZĂ Apple ar putea scumpi anumite produse din cauza taxelor impuse de Trump asupra importurilor din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2018

Gigantul american Apple ar putea fi afectat în cazul impunerii unor noi taxe vamale anunțate de Trump, având în vedere că o parte semnificativă din veniturile sale, cât și componentele produselor sale provin din China. În 2017, veniturile Apple din China au fost în valoare de 44,7 miliarde dolari, reprezentând aproape 20% din veniturile totale, iar taxele vamale s-ar putea reflecta și în prețul final al produselor, arată o analiză transmisă joi de Tradeville.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De-a lungul timpului Apple s-a dovedit a fi una dintre cele mai inovative companii, aici având în vedere evoluția acțiunilor din ultimele două decade. Pe data de 2 august, Apple a devenit prima companie din SUA a carei valoare de piata a depășit 1 trilion de dolari, scrie News.ro.

”Faptul că atât o parte semnificativă din veniturile sale, cât și componentele produselor sale provin din China, arată că Apple ar putea fi afectată în cazul unor noi taxe vamale impuse importurilor. Apple a declarat că mai multe produse din portofoliul sau, precum Apple Watch sau căștile AirPods ar fi afectate în cazul impunerii taxelor anunțate de Trump în valoare de 200 miliarde dolari. Efectul acestor noi taxe ar duce la o creștere a prețului produselor precum căștile AirPods, câteva modele de căști Beats, HomePod, Apple Watch, Apple Pencil și mouse-ului Magic Mouse”, arată analiza.

VIDEO Noul Apple Watch Series 4 poate face analize EKG. Va ști când utilizatorul cade sau se împiedică și va suna automat la serviciul de urgențe CITEȘTE ȘI VIDEO Noul Apple Watch Series 4 poate face analize EKG. Va ști când utilizatorul cade sau se împiedică și va suna automat la serviciul de urgențe

Pe lângă produsele afectate de taxele vamale asupra importurilor din China, compania a anunțat că se așteaptă să influențeze și componentele produselor sale, iar cei mai influențați vor fi consumatorii, care vor trebui să plătească mai mult pentru produsele Apple.

În 2017, veniturile Apple din China în valoare de 44,7 miliarde dolari au reprezentat aproape 20% din veniturile totale ale companiei. Apple are numeroși furnizori din China, compania a decis să renunțe la unii furnziori din Taiwan, și să se concentreze pe furnizorii chinezi pentru a își reduce costurile de producție.

Cu o cotă de piață de aproximativ 16% pe segmentul de smartphone, Apple a reușit să genereze 87% din profitul total înregistrat la nivelul industriei.

De asemenea, lansarea de anul trecut a iPhone X, cel mai bine vândut telefon din istoria Apple, a determinat creșterea prețului mediu de vânzare cu 19,5% de la 606 dolari/telefon la 724 dolari/telefon, fiind principalul factor ce a contribuit la creșterea veniturilor.

Pentru anul 2018, analiștii estimează un preț mediu de vânzare de 752 dolari/telefon, în creștere cu 3,87%, în timp ce pentru 2019 și 2020 se estimează un preț mediu de 758 dolari, respectiv 741 dolari.

În al treilea trimestru din acest an, veniturile pe segmentul de „Servicii” care include Apple Music și Apple Store, au prezentat o rată de creștere remarcabilă de 30% însumând 9,5 miliarde dolari, totodată acestea au depășit așteptările analiștilor de 9,2 miliarde dolari. Acest segment devine unul dintre pilonii principali de creștere al companiei Apple.

Se preconizează ca Apple va lansa în această săptămână o nouă gamă de iPhone X, noi modele Apple Watch și iPad-uri, dar și o serie nouă de MacBook-uri.

La finalul celui de-al doilea trimestru al anului, Berkshire Hathaway (companie condusă de legendarul Warren Buffet) deținea 5% din Apple Inc.

În cadrul unui interviu acordat CNBC la finalul lui august, Buffet a dezvăluit că după finalul celui de-al doilea trimestru din acest an Berkshire Hathaway a mai achiziționat “câteva acțiuni Apple”.

Warren Buffet a mai afirmat că prețul de comercializare a iPhone-urilor este mult subevaluat, având în vedere faptul că sute de milioane de utilizatori își petrec majoritatea timpului pe aceste device-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
taxe
trump
china