ANCOM: Viteza medie de descărcare pe internet fix a crescut în România cu 45,3% în primul semestru al acestui an

ANCOM: Viteza medie de descărcare pe internet fix a crescut în România cu 45,3% în primul semestru al acestui an
scris 31 iul 2017

Utilizatorii de internet au descărcat date prin intermediul internetului fix, în primele șase luni ale acestui an, cu o viteză medie de 109,1 Mbps, mai mare cu 45,3% față de media înregistrată în primele șase luni ale anului trecut, în condițiile în care vitezele medii pentru conexiunile wireless sunt de trei ori mai mici decât cele pentru conexiunile cu fir, a anunțat luni Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

ANCOM realizeaza trimestrial, prin intermediul aplicației Netograf.ro, statistici privind calitatea serviciului de internet fix și mobil în România, printre care și vitezele medii de descarcare a datelor, scrie News.ro.

În cazul internetului fix, au fost înregistrate viteze medii de descărcare de 180 Mbps pentru conexiunile prin fir, respectiv 60 Mbps pentru conexiunile de tip wireless.

FOTO Kaufland România lansează un nou concept de open mall pentru galeriile comerciale: este startul pentru \ CITEȘTE ȘI FOTO Kaufland România lansează un nou concept de open mall pentru galeriile comerciale: este startul pentru "mall-urile" noastre!

”Vitezele medii pentru conexiunile de tip wireless sunt de aproximativ trei ori mai mici decât cele pentru conexiunile de tip fir, din cauza capacității limitate de transmisie a routerelor wireless, oferind de regulă viteze nominale de maximum 300 Mbps. În plus, în cazul transmisiunilor de tip Wi-Fi, viteza este influențată negativ de distanța față de emițătorul/routerul wireless și de existența unor obstacole între terminal și emițător”, se arată în raport.

În ceea ce privește descărcarea de date prin intermediul dispozitivelor mobile, a existat o scădere de 27,9% față de primele șase luni ale anului trecut, până la 19,99 Mbps.

”În paralel, viteza medie de download date internet mobil a scăzut cu 28%, de la 27,72 Mbps la 19,99 Mbps, pe fondul creșterii numărului de teste realizate de utilizatori pe acest segment și traficului de date efectuat prin intermediul rețelelor mobile”, se arată în raport.

Statisticile pentru internet fix și mobil în primul semestru al anului 2017 au fost generate de Netograf.ro pe baza unui număr de aproximativ 135.000 de teste valide efectuate de utilizatorii de internet din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
internet fix
descarcare