Aplicația chineză TikTok, interzisă în India

Aplicația chineză TikTok, interzisă în India
scris 30 iun 2020

Platforma TikTok, care figurează printre cele 59 de aplicații chineze interzise luni de către New Delhi în numele securității naționale indiene, a negat marți că ar fi comunicat date ale utilizatorilor indieni guvernului chinez, informează France Presse.

"TikTok continuă să respecte securitatea și caracterul privat al datelor în conformitate cu legislația indiană și nu a împărtășit nicio informație despre utilizatorii noștri din India unor guverne străine, inclusiv guvernului chinez'" a declarat filiala indiană a societății, proprietate a grupului chinez ByteDance, într-un comunicat.

FOTO Facebook a început să implementeze dark mode pe smartphone-uri CITEȘTE ȘI FOTO Facebook a început să implementeze dark mode pe smartphone-uri

Acest blocaj reprezintă un regres major pentru TikTok, aplicație extrem de populară în rândurile tinerilor indieni, care alcătuiesc o mare parte dintre utilizatorii săi în lume. Aplicația permite publicarea de videoclipuri de câteva zeci de secunde în care utilizatorii se filmează realizând scenete, făcând playback sau dansând pe un fundal muzical, scrie Agerpres.

India a anunțat luni seara interzicerea a aproximativ 60 de aplicații chineze pentru 'asigurarea securității și suveranității spațiului cibernetic indian'. Această decizie survine la două săptămâni după o confruntare rară, soldată cu morți, între armata indiană și cea chineză din cauza unei dispute frontaliere în Himalaya.

viewscnt
Afla mai multe despre
india
tiktok