Apple a implementat funcția de reducere a performanței pentru iPhone X și iPhone 8 printr-un update de software

Apple a implementat funcția de reducere a performanței pentru iPhone X și iPhone 8 printr-un update de software
scris 1 nov 2018

iOS 12.1, update lansat de Apple în urmă cu două zile, include și o funcție pe care compania americană a trecut-o sub tăcere: Reducerea performanțelor pentru telefoanele lansate în urmă cu an.

De acest update sunt vizate toate cele trei modele lansate de Apple anul trecut: iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X. Este surprinzător și probabil dezamăgitor pentru posesorii acestor modele faptul că Apple poate deja să demareze încetinirea lor intenționată.

Însă, implementarea acestei funcții nu înseamnă că de mâine toate cele trei modele vor rula mai lent. Reducerea frecvențelor se va face automat, dar doar când sunt detectate probleme cu bateria.

Mate 20 Pro va fi disponibil în România de la 1 noiembrie. Cât va costa CITEȘTE ȘI Mate 20 Pro va fi disponibil în România de la 1 noiembrie. Cât va costa

În altă ordine de idei, de fiabilitatea bateriilor depinde când și cât vor fi încetinite automat cele trei modele de iPhone lansate de Apple în 2017.

Spre deosebire de anul trecut, când Apple a făcut un secret din acest lucru, utilizatorii au acum opțiunea dezactivării acestei încetiniri - pe propriul risc. În plus, există o secțiune specială în care aceștia pot vedea nivelul de degradare al bateriei.

Înlocuirea bateriei degradate cu una nouă ar trebui să readucă telefonul la performanțele inițiale.

Apple susține că oricum nivelul de degradare al performanței va fi semnificativ mai mic decât cel observat la modelele mai vechi, datorită optimizărilor hardware și software făcute între timp.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ios