Apple achiziționează o companie specializată în monitorizarea somnului

Apple achiziționează o companie specializată în monitorizarea somnului
scris 10 mai 2017

Cea mai nouă achiziție realizată de Apple se numește Bebbit și este un startup care vinde produse pentru monitorizarea somnului.

Apple a cumpărat Bebbit, o companie finlandeză care, încă din 2015, vinde produse pentru monitorizarea somnului chiar prin intermediul magazinelor Apple. Acest lucru le-a celor de la Apple să vadă îndeaproape evoluția și aprecierea din partea utilizatorilor pentru produsele Bebbit.

Bebbit a fost înființată în 2007 și a primit de-a lungul timpului finanțări de aproximativ 3,5 milioane de dolari.

Cel mai recent produs al companiei, Bebbit 3, este bandă dotată cu mai mulți senzori, care înconjoară patul și monitorizează diverse caracteristici ale somnului precum: timpul, eficiența, pulsul, respirația, temperatura, umiditatea, mișcarea și, nu în ultimul rând, sforăitul.

VIDEO Amazon lansează Echo Show, un asistent digital cu touchscreen CITEȘTE ȘI VIDEO Amazon lansează Echo Show, un asistent digital cu touchscreen

Bebbit 3 este încă disponibil în magazinele Apple și costă 150 de dolari.

Niciuna dintre companii nu a făcut publice detaliile tranzacției. Cei de la Bebbit au anunțat doar că datele colectate se vor supune politicilor Apple de acum înainte.

Cât privește motivele pentru care Apple a cumpărat Bebbit, cel mai probabil compania americană este interesată de tehnologia folosită de finlandezi pentru monitorizarea somnului, fiind posibil să o integreze în propriile produse.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
beddit
somn