Apple amână actualizările de securitate pentru copii, în urma criticilor primite

Apple amână actualizările de securitate pentru copii, în urma criticilor primite
scris 4 sep 2021

Apple a anunțat că va avea nevoie de mai mult timp pentru a primi opinii și pentru a îmbunătăți caracteristicile propuse pentru siguranța copiilor, după criticile referitoare la sistemul de confidențialitate și alte probleme venite atât din interiorul, cât și în afara companiei, transmite Reuters.

Angajamentul făcut de Apple de luna trecută de a verifica telefoanele și computerele clienților din SUA pentru imagini de abuz sexual asupra copiilor a declanșat o reacție globală din partea unei game largi de organizații care protejează drepturile oamenilor și angajații companiei criticând planul, scrie News.ro.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Criticii au susținut că această caracteristică ar putea fi exploatată de guvernele represive care caută să găsească alte metode de cenzură cenzură sa pentru arestări și ar fi, de asemenea, imposibil pentru observatorii externi să stabilească dacă Apple verifică doar un mic set de conținut pe dispozitiv.

Apple a răspuns că va permite cercetătorilor din domeniul securității să îi verifice afirmațiile, dar compania a declarat vineri că va dura mai mult timp pentru a face modificări sistemului.

”Pe baza feedback-ului din partea clienților, grupurilor de advocacy, cercetătorilor și altor persoane, am decis să  ne alocăm un timp suplimentar în lunile următoare pentru a colecta opinii și pentru a face îmbunătățiri înainte de a lansa aceste caracteristici importante de siguranță pentru copii”, a anunțat vineri compania, într-un comunicat.

Matthew Green, cercetător în domeniul securității cibernetice la Universitatea Johns Hopkins, care a criticat demersul Apple, a declarat că anunțul Apple este ”promițător”.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
actualizări