Apple anunță un nou MacBook Pro, cu ecran de 13 inch și Magic Keyboard

scris 5 mai 2020

Noul MacBook Pro reprezintă un pas mic înainte în ceea ce privește progresul tehnic, însă este un mare pas înainte în privința experienței de scriere.

Apple a anunțat un nou MacBook Pro cu ecran de 13 inch, al cărui cap de afiș este o nouă tastatură. Compania americană o numește Magic Keyboard și, spre deosebire de cea veche, nu se strică după scurt timp din cauza prafului.

Noul laptop reprezintă trecerea pe linie moartă a tastaturii “fluture”, cu care Apple a insistat vreme de 5 ani, deși era evident că un funcționează cum trebuie și creează foarte multe probleme.

Șeful Apple crede că iPhone SE va atrage mulți utilizatori de Android CITEȘTE ȘI Șeful Apple crede că iPhone SE va atrage mulți utilizatori de Android

După lansarea noului MacBook Air, în urmă cu 3 luni, MacBook Pro rămăsese singurul laptop Apple care mai folosea tastatura “fluture”.

Noul MacBook Pro poate fi dotat (opțional) cu procesoare Intel din cea de-a zecea generație și are în dotare porturi Thunderbolt 3, ieșire audio de 3,5 mm, Touch Bar și Touch ID. Revine, cu această ocazie, tasta Esc.

Versiunea de bază are 256GB spațiu de stocare, 8GB RAM și costă 1,299 dolari.

Memoria RAM poate ajunge la 32GB, iar spațiul de stocare maxim este de 4TB. Procesoarele versiunilor mai scumpe pot ajunge la o frecvență de 4.1Ghz, iar placa video Intel Iris suportă Pro Display XDR la 6K rezoluție.

Noul MacBook Pro este deja disponibil pe site-ul oficial pentru precomenzi și va ajunge în unele magazine partenere chiar săptămâna aceasta.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
macbook pro