Apple Pay va funcționa și în alte browsere pe lângă Safari

Apple Pay va funcționa și în alte browsere pe lângă Safari
scris 7 aug 2022

Firefox și alte browsere web vor putea fi folosite pentru a cumpăra cu Apple Pay, ca urmare a presiunilor la care este supusă Apple în special de autoritățile din Europa.

Până acum, Apple a avut grijă să limiteze disponibilitatea serviciului Apple Pay, pentru ca acesta să poată facilita plățile doar în browser-ul companiei, Safari, ca un imbold suplimentar menit să facă utilizatorii să-l folosească în detrimentul alternativelor.

Acum, ca urmare a presiunilor din ce în ce mai mare pe care le pun autoritățile de reglementare din mai multe regiuni, în special din Europa, Apple se vede nevoită să facă mici concesii.

Elon Musk relansează posibilitatea de a cumpăra Twitter, dar cu o condiție CITEȘTE ȘI Elon Musk relansează posibilitatea de a cumpăra Twitter, dar cu o condiție

Indicii în acest sens au fost descoperite în a patra versiune beta de iOS 16. Aici, Apple Pay funcționează și în alte browsere web, pe lângă Safari, browsere precum Firefox, Edge și Chrome.

Asta înseamnă că, oficial, suportul Apple Pay pentru alte browsere ar trebui să sosească odată cu versiunea 16 a sistemului de operare pentru iPhone, care este așteptat să fie lansat în septembrie sau, cel târziu, octombrie.

Principalul imbold care a determinat Apple să ia această decizie pare a fi Digital Markets Act, noua lege europeană care vizează giganții din tehnologie și care va intra în vigoare în primăvara anului viitor. Aceasta va reglementa mai multe aspecte ce țin de concurența dintre marile companii și entitățile mai mici.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
apple pay
safari
edge
chrome
firefox