Apple pierde teren pe piața smartphone-urilor 5G

Apple pierde teren pe piața smartphone-urilor 5G
scris 19 iun 2021

Producătorul iPhone-ului rămâne lider al nișei de smartphone-uri 5G, însă pierde cotă de piață, în vreme ce principalii competitori cresc.

În primul trimestru al acestui an, Apple a pierdut 23% din cota de piață de care se bucura pe piața telefoanelor cu 5G, conform analizei făcute de Strategy Analytics. De la 52,2% din piață, cât deținea în trimestrul anterior, Apple a rămas cu 40,4%. Chiar și așa, Apple rămâne liderul acestei nișe.

Al doilea jucător al pieței rămâne Oppo, care a crescut cu 55% și deține acum 21,5% din piață.

Spotify a cumpărat Podz CITEȘTE ȘI Spotify a cumpărat Podz

Vivo și Samsung, locurile 3 și 4, sunt cei care au crescut cel mai mult în ultimul trimestru, cu 62%, respectiv 79%. Vivo are 19,4%, iar Samsung are 17% din piață.

Ultimul loc din top 5 este deținut de Xiaomi. După o creștere trimestrială de 41%, Xiaomi a ajuns să se bucure de o cotă de 16,6% din piața telefoanelor 5G.

Per ansamblu, au fost livrate 136 milioane de dispozitive cu 5G, într-o ușoară creștere, cu 6%, față de ultimul trimestru al anului trecut.

Strategy Analytics estimează că, în acest an, vor fi livrate 624 de milioane de telefoane cu 5G, ceea ce ar reprezenta o creștere masivă de la cele 269 milioane de telefoane de anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
smartphone
5g