Apple trebuie să plătească 302 milioane de dolari pentru încălcarea unor brevete

Apple trebuie să plătească 302 milioane de dolari pentru încălcarea unor brevete
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 oct 2016

Apple trebuie să plătească 302 milioane de dolari companiei americane VirnetX pentru încălcarea unor brevete legate de anumite tehnologii folosite de aplicații ca FaceTime, potrivit deciziei unei instanțe federale din Texas, informează Reuters și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Lupta pe brevete dintre Apple și VirnetX a început încă din 2010, când VirnetX a acuzat producătorul iPhone că aplicația FaceTime, care permite efectuare de apeluri audio și video, încalcă brevetele companiei legate de rețele virtuale private (VPN).

În februarie 2016, instanța a solicitat Apple să plătească 625 de milioane de dolari pentru folosirea fără acord a unor tehnologii, reprezentând una dintre cele mai mari despăgubiri acordate în SUA pentru folosirea ilegală a unor brevete. Sentința a fost însă anulată, iar cazul rejudecat.

În trecut, VirnetX, specializată în deținerea și valorificarea de brevete, a dat în judecată și alte companii, precum Cisco Systems, Avaya si Siemens Enterprise Communications. VirnetX deține circa 112 brevete, în timp ce alte 75 sunt în curs de înregistrare, potrivit informațiilor de pe site-ul companiei.

Renault va produce Symbol și Duster în Iran CITEȘTE ȘI Renault va produce Symbol și Duster în Iran

Apple a refuzat să comenteze cea mai recentă hotărâre a instanței, însă, după sentința din februarie, un purtător de cuvânt a declarat că gigantul IT este “surprins și dezamăgit de verdict“, adăugând că “astfel de cazuri atrag atenția asupra nevoii urgente de schimbare a legilor privind brevetele“.

Apple este dată frecvent în judecată pentru tehnologiile utilizate pe dispozitivele sale.

Spre exemplu, gigantul american a fost dat în judecată, în februarie, de Immersion, o companie americană care dezvoltă tehnologie haptică (tactilă), pentru încălcarea unor brevete legate de funcțiile Force Touch și 3D Touch, implementate pe Apple Watch și cele mai recente modele de iPhone. În aprilie, Apple a acceptat să plătească 25 milioane de dolari către Dynamic Advances, o companie americană care a dat în judecată gigantul IT, în 2012, pentru încălcarea unui brevet legat de asistenta digitală Siri.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
virnetx
brevete
iphone
ios
facetine
vpn
vod
retele
tehnologie
instanta
despagubiri