Apple va avea propriile modemuri 5G în 2023

Apple va avea propriile modemuri 5G în 2023
scris 24 nov 2021

După chipset-uri, Apple va dezvolta intern și propriile modemuri 5G, care vor fi folosit peste doi ani de iPhone-uri.

Primele produse Apple care se vor baza pe modemuri de date dezvoltate intern vor fi lansate în 2023, susțin sursele Nikkei, care mai spun că gigantul american va lucra împreună cu Taiwan Semiconductor Manufacturing.

TSMC deja produce, pentru Apple, inclusiv procesoarele de pe iPhone-uri și SoC-urile M1 de pe Mac-uri.

De ce 19 dolari este un preț atât de des întâlnit la accesoriile Apple CITEȘTE ȘI De ce 19 dolari este un preț atât de des întâlnit la accesoriile Apple

Viitoarele modemuri vor fi construite pe un proces de 4nm, însă, înainte de designul acestora, se vor realiza teste cu un proces de 5nm.

În prezent, procesul de construcție de pe 4nm este încă la nivel de prototip, neexistând pe piață vreun cip comercial care să se bazeze pe acesta.

Trecerea la propriile modemuri este o mutare firească pentru Apple, care, în 2019, a cumpărat divizia de modemuri 5G a Intel. Acum știm că producția în masă a acestora va începe în 2023.

În prezent, Apple folosește modemuri Qualcomm, cu care a semnat un nou acord după procesul dintre cele două companii. Cei de la Qualcomm au spus chiar că se așteaptă ca, peste doi ani, să mai producă doar 20% din modemurile de date puse de Apple pe iPhone-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
modem
5g