Apple va începe producția de telefoane în India în următoarele luni, cu iPhone SE

Apple va începe producția de telefoane în India în următoarele luni, cu iPhone SE
scris 17 feb 2017

Apple va începe producția de telefoane în India în următoarele luni, cu modelul ieftin iPhone SE, la o fabrică a unui contractor din Bengaluru, din sudul țării, a declarat vineri o sursă apropiată situației, citată de Reuters.

Compania taiwaneză Wistrop, partener de producție al Apple, înființează o fabrică în Bengaluru pentru a se concentra exclusiv pe asamblarea telefoanelor iPhone, a declarat o altă sursă la începutul lunii februarie, scrie News.ro.

Apple vrea să își crească prezența pe piața indiană a dispozitivelor mobile, care înregistrează cel mai rapid ritm de dezvoltare din lume, dominată de telefoane mult mai ieftine decât iPhone-urile.

Inițiativa are loc în timp ce creșterea vânzărilor de smartphone-uri în China încetinește.

Pentru a reduce prețurile, Apple vrea să producă la nivel local și a discutat cu guvernul federal indian probleme precum facilitățile fiscale.

Sursa a spus că producția de telefoane iPhone SE nu a depins de concesiile respective.

Facebook vrea să democratizeze conținutul, lasând utilizatorii să stabilească câtă violență și nuditate doresc să vadă CITEȘTE ȘI Facebook vrea să democratizeze conținutul, lasând utilizatorii să stabilească câtă violență și nuditate doresc să vadă

Reprezentanții Apple nu au răspuns solicitărilor pentru comentarii.

Publicația Economic Times a relatat vineri că Apple intenționa să fabrice 300.000-400.000 de iPhone SE în India, dar sursa a spus că numărul a fost redus substanțial.

Potrivit sursei, Apple nu a stabilit încă ce alte modele vor fi asamblate la fabrica din Bengaluru.

Apple a livrat anul trecut în India 2,5 milioane de iPhone-uri, dintre care o treime în decembrie, potrivit firmei de cercetare a pieței Counterpoint, care estimează că trei sferturi din smartphone-urile vândute în India au fost fabricate local.

Piața indiană este dominată de Samsung Electronics și o serie de producători chinezi, între care Xiaomi și Vivo, iar majoritatea smartphone-urilor costă sub 15.000 de rupee (225 dolari).

În schimb, modelul entry level iPhone SE este vândut pe site-ul Amazon.com din India pentru 28.433 de rupee (424 dolari).

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone se