Apple va lansa în acest an trei smartphone-uri noi, între care cel mai mare iPhone din istorie

Apple va lansa în acest an trei smartphone-uri noi, între care cel mai mare iPhone din istorie
scris 27 feb 2018

Apple se pregătește să lanseze în acest an trei smartphone-uri noi, și anume cel mai mare iPhone din istorie, un telefon modernizat de aceeași dimensiune ca actualul iPhone X și un model mai ieftin care va avea unele funcții importante ale iPhone X, relatează Bloomberg.

Cu această nouă gamă, Apple vrea să atragă un număr tot mai mare de clienți care sunt interesați de atributele așa-numitelor phablete, dar și pe cei care vor o versiune mai accesibilă a iPhone X, au declarat persoane apropiate acestor produse noi, scrie News.ro.

Apple, care efectuează deja testele de producție cu furnizorii, ar urma să anunțe noile telefoane în toamnă. Este posibil ca planurile să se mai schimbe, au mai spus persoanele.

Programul Euro 200, mai bun pentru tineri și furnizori: Subvenția de 200 euro la cumpărarea unui computer va fi acordată mai multor elevi și studenți. Pragul de venit pe membru de familie va fi majorat CITEȘTE ȘI Programul Euro 200, mai bun pentru tineri și furnizori: Subvenția de 200 euro la cumpărarea unui computer va fi acordată mai multor elevi și studenți. Pragul de venit pe membru de familie va fi majorat

În pofida mai multor luni de publicitate intensă, iPhone X nu a confirmat așteptările referitoare la vânzări, de la deputul său anul trecut. Apple a vândut 77,3 milioane de iPhone-uri în ultimul trimestru al anului trecut, sub așteptările analiștilor, de 80,2 milioane de unități. Unii cumpărători au fost descurajați de prețul de 1.000 de dolari al iPhone X, cu toate că le-a plăcut designul și chiar dacă și-au dorit un telefon mai modern decât iPhone 8. Cu noua gamă, Apple vrea să relanseze vânzările prin oferirea unui model accesibil tuturor.

Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze.

Cu un ecran de aproape 6,5 inchi, noul telefon mare al Apple va fi unul dintre cele mai mari smartphone-uri de pe piață. În timp ce carcasa telefonului va fi aproximativ egală cu cea a iPhone 8 Plus, ecranul va fi mai mare cu circa 1inch, datorită designului edge to edge folosit la iPhone X (este improbabil ca Apple să se refere la telefon ca la o phabletă, termen popularizat de Samsung).

Ecranul mai mare ar trebui să atragă în special utilizatorii business, pentru că le va permite să scrie emailuri și să administreze tabele pe ecranul care va fi aproximativ la fel de mare ca cel al tabletelor mici.

La fel ca iPhone 8 Plus, noul dispozitiv va permite probabil deschiderea concomitentă a mai multor ferestre, pentru unele aplicații.

Totuși, telefonul mai mare ar putea să canibalizeze vânzările iPad, categorie care a revenit recent la creștere.

Phableta are numele de cod D33, a spus o persoană apropiată proiectului, iar unele prototipuri includ o rezoluție a ecranului de 1242x2688. Aceasta ar face ecranul la fel de performant ca cel de 5,8 inchi al iPhone X.

Apple mai are în plan să utilizeze tehnolgia OLED, tipul de ecran mai scump care este inclus în iPhone X.

Ca și iPhone X, modelul mai mare va include un scanner de identificare facială care deblochează dispozitivul și permite plățile.

Apple mai pregătește un update pentru iPhone X de dimensiune normală, numit D32, au spus sursele. Ambele telefoane vor utiliza probabil procesoarele de următoarea generație A12, vor include în continuare margini de inox și vor fi high-end.

Apple ia în considerare o versiune în culoarea aurie pentru iPhone X modernizat și pentru modelul mai mare. Compania a încercat să dezvolte și versiunea aurie pentru actualul model X, dar a renunțat din cauza problemelor de producție.

Toate noile iPhone-uri, începând cu modelul 5s, au avut versiune aurie, inclusiv iPhone 8. Versiunea aurie este atrăgătoare în special pentru clienții din Asia și ar putea ajuta vânzările în regiunea respectivă.

Cel puțin în unele regiuni, Apple analizează oferirea opțiunii dual-sim pentru modelul mai mare de iPhone. Aceast ar permite proprietarilor să își folosească telefoanele în țări cu operatori diferiți, fără să fie nevoiți să schimbe cartelele. Aceste dispozitive au devenit mai populare în special în Europa și Asia, unde oamenii de afaceri vizitează multe țări.

Apple nu a luat încă o decizie și ar putea opta să aștepte tehnologia E-SIM, care va conecta telefoanele la rețele multiple fără să fie nevoie de înlocuirea cip-ului.

Telefoanele vor avea un sistem de operare actualizat, probabil numit iOS 12, care are nume de cod Peace și care va include funcții de realitate augmentată actualizate și o integrare mai mare a asistentului digital Siri, monitorizare digitală a sănătății și capacitatea de a folosi Amojis în FaceTime.

Decizia Apple de a construi și un telefon mai ieftin este o recunoaștere a faptului că actualele modele 8 entry-level seamănă prea mult cu iPhone 6 introdus în 2014.

Pentru a menține costurile la un nivel scăzut, telefonul mai ieftin va avea tehnologia de ecran LCD smilară cu cea a iPhone 8. Marginile vor fi de aluminiu, iar spatele de sticlă, ca iPhone 8, și nu oțelul inoxidabil, mai lucios, al iPhone X.

Apple a mai încercat în trecut să vândă telefoane mai ieftine, dar rezultatele au fost slabe. În 2013, compania a lansat iPhone 5c, care avea carcasă din policarbonat și diverse culori. Cumpărătorii au descoperit rapid însă că pentru 100 de dolari în plus pot cumpăra un model 5s, care avea carcară de aluminiu, videocameră pentru slow-motion și scaner de amprentă. Apple a renunțat rapid la 5c.

De această dată, compania încearcă ceva diferit: folosește o carcasă mai ieftină, dar include funcții apreciate mult de utilizatori – recunoașterea facială și ecranul edge to edge.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
smartphone