Apple va permite alegerea aplicației implicite pentru streaming de muzică

Apple va permite alegerea aplicației implicite pentru streaming de muzică
scris 9 feb 2021

Următoarea versiune de iOS va aduce o mică schimbare, care va reprezenta o mare concesie din partea companiei ce este acuzată din ce în ce mai multe părți de comportament anticoncurențial.

iOS 14.5 va include, în sfârșit, o opțiune prin care utilizatorii pot alege aplicația de streaming muzical pe care vor să o folosească în mod curent. În prezent, redarea melodiilor care sunt disponibile pe platformele de streaming se face, în mod implicit, cu Apple Music.

După instalarea iOS 14.5, la prima comanda vocală prin care se cere redarea unei melodii, Siri va întreba utilizatorul ce aplicație preferă. Apoi, îi va cere acceptul pentru a accesa informațiile din aplicația respectivă, înainte de a iniția redarea melodiei.

Apple ar putea opri producția de iPhone 12 mini CITEȘTE ȘI Apple ar putea opri producția de iPhone 12 mini

Astfel, la o comandă de genul “Hey, Siri, play song X”, melodia va fi redată de fiecare dată direct în aplicația aleasă de utilizator. Această aplicație poate fi Spotify, YouTube Music sau alta similară.

Până acum, pentru a reda o melodie în Spotify, de exemplu, utilizatorul trebuia să specifice acest lucru clar în comanda vocală.

Este a treia categorie de aplicații pentru care Apple oferă posibilitatea alegerii aplicației implicite în iOS 14, după browsere și clienți de email, reprezentând încă o concesie făcută de producătorul iPhone-ului, care este acuzat din ce în ce mai frecvent de abuz din poziție dominantă.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
streaming
muzică
ios