Apple vrea 27% din plățile făcute cu sisteme terțe

Apple vrea 27% din plățile făcute cu sisteme terțe
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 feb 2022

Aplicațiile matrimoniale care, conform unei noi legi adoptate de Țările de Jos, aleg să folosească alt sistem de plată decât cel operat de Apple, vor plăti un comision de 27%, anunță Apple, în ceea ce ar putea deveni o reglementare valabilă, pe viitor, în cazurile similare din întreaga lume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple a făcut publice mai multe informații despre felul în care va gestiona situația sistemelor terțe de plată, impuse deja în Olanda pentru aplicațiile matrimoniale, sisteme care sunt așteptate să-și facă loc, treptat, și în alte țări.

Cea mai importantă și mai așteptată informație este cea legată de comision. Apple a anunțat de la început că intenționează să perceapă comision și pentru plățile făcute cu alte sisteme de plată, fie ele în aplicații sau în browser, însă acum se știe și procentul exact.

YouTube lansează un nou player video pentru smartphone-uri CITEȘTE ȘI YouTube lansează un nou player video pentru smartphone-uri

Astfel, gigantul american va opri 27% din încasările realizate cu sisteme terțe de plată, pentru conținutul disponibil prin App Store. Acest comision este doar cu 3% mai mic decât cel standard, lăsând doar o mică marjă de manevră pentru celelalte servicii de plată.

În fiecare lună, dezvoltatorii vor trebui să trimită către Apple un raport al vânzărilor. Apple le va trimite înapoi facturile pentru comision, care trebuie plătite în cel mult 45 de zile.

Apple a fost nevoită să se grăbească cu noile informații, fiind amenințată cu o amendă de 5 milioane de dolari pentru fiecare zi de întârziere a punerii în aplicare a deciziei judecătorești.

Și mai grav, pentru Apple, este că deja, cel puțin în Statele Unite, Senatul vrea să impună sideloading-ul - posibilitatea instalării aplicațiilor din alte surse (site-uri web), independente de Apple. Sideloading-ul este disponibil de la bun început pe Android și posibil inclusiv pe PC-urile Apple.

În cazul adoptării unei legislații în acest sens, Apple ar putea pierde controlul asupra conținutului vândut pe propriile smartphone-uri și tablete și nu ar mai avea din ce să oprească un comision.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
plăți
comision
app store