Apple Watch va măsura tensiunea arterială cel devreme în 2024

Apple Watch va măsura tensiunea arterială cel devreme în 2024
scris 13 apr 2022

Peste doi sau chiar trei ani, Apple Watch va oferi mai multe funcții importante de sănătate, în frunte cu măsurarea tensiunii arteriale.

Apple lucrează la un nou senzor și software prin care ceasul inteligent al companiei să poată măsura cu precizie tensiunea arterială a utilizatorului și să-l avertizeze pe acesta, de exemplu, când devine hipertensiv.

În testele realizate până acum, însă, acuratețea nu a fost cea necesară pentru o funcție de sănătate atât de importantă. De aceea, conform Bloomberg, Apple a decis să amâne lansarea acesteia pentru 2024 sau chiar 2025.

Mark Zuckerberg are cele mai costisitoare cheltuieli cu securitatea dintre toți șefii companiilor de tehnologie CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg are cele mai costisitoare cheltuieli cu securitatea dintre toți șefii companiilor de tehnologie

Sistemul gândit de Apple pentru tensiunea arterială nu afișează valorile pentru măsurătorile sistolică și diastolică. În schimb, avertizează utilizatorul când tensiunea este prea mare.

Alte ceasuri care oferă deja o funcție de măsurare a tensiunii nu o fac în mod autonom, ci au nevoie, la anumite intervale de timp, să fie calibrate după un tensiometru.

Apple plănuiește să adauge și mai multe funcții de sănătate la Apple Watch. Printre acestea se vor număra măsurarea nivelul de zahăr din sânge, un sistem de gestionare a administrării pastilelor și mai multe funcții speciale pentru femei.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple watch
sănătate
tensiunea arterială