Asociații de afaceri germane au reclamat Apple, din cauza noilor reguli legate de confidențialitatea datelor utilizatorilor

Asociații de afaceri germane au reclamat Apple, din cauza noilor reguli legate de confidențialitatea datelor utilizatorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2021

Asociații de afaceri germane, reprezentând industriile de media, internet și publicitate, au reclamat Apple, din cauza noilor reguli legate de confidențialitatea datelor utilizatorilor, acuzând că acestea reprezintă un abuz și o încălcare a legii concurenței, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Plângerea, făcută la Biroul Federal German pentru Carteluri, survine într-un moment în care Apple urmează să introducă noul cadru de reglementări pentru transparență, care va cere utilizatorilor să opteze dacă vor să fie urmăriți online în scop publicitar, scrie News.ro.

”Ca urmare a acestor măsuri unilaterale, Apple împiedică toate companiile concurente să proceseze date relevante comercial în ecosistemul său”, au afirmat mai mule asociații de afaceri într-un comunicat comun.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Între reclamanți se află principalul grup de lobby al publisherilor germani și federația sa de publicitate.

Apple a respins argumentele lor, spunând că noul cadru de reglementări referitoare la confidențialitate, care urmează să fie inclus în software-ul său iOS 14 susține cu tărie confidențialitatea personală, pe care a descris-o drept un drept al omului și conformă cu legile Uniunii Europene privind confidențialitatea.

Datele unui utilizator îi aparțin și ar trebui ca acesta să decidă dacă să le partajeze și cu cine”, a afirmat Apple într-un comunicat.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

”Cu iOS 14, oferim utilizatorilor capacitatea de a alegere dacă doresc sau nu să permită aplicațiilor să îi urmărească prin conectarea informațiilor lor cu date de la terți, în scopul publicității, sau prin partajarea informațiilor lor cu brokeri de date.”

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

Biroul Federal German pentru Carteluri a confirmat primirea plângerii, despre care prima dată a scris Financial Times, și a declarat că va fi examinată.

O plângere similară a fost respinsă luna trecută de autoritatea de reglementare franceză în domeniul concurenței.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
date utilizatori