Autoritatea de supraveghere în domeniul confidențialității din UE cere măsuri mai stricte pentru a ține sub control giganții tehnologiei

Autoritatea de supraveghere în domeniul confidențialității din UE cere măsuri mai stricte pentru a ține sub control giganții tehnologiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2021

Autoritatea de supraveghere în domeniul confidențialității a Uniunii Europene, EDPS, a susținut, miercuri, eforturile UE de a restrânge puterea deținută de Apple, Amazon, Google, divizie a grupului Alphabet, și Facebook, prin măsuri mai stricte, sugerând mai multă protecție pentru îmbunătățirea drepturilor la viață privată ale utilizatorilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisarul pentru Concurență Margrethe Vestager și comisarul pentru Industrie Thierry Breton au prezentat, anul trecut, două seturi de propuneri, Legea pentru Piețe Digitale (DMA) și Legea pentru Servicii Digitale (DSA), scrie News.ro.

VOT - Sibiu, în Top 5 al celor mai bune destinații turistice europene CITEȘTE ȘI VOT - Sibiu, în Top 5 al celor mai bune destinații turistice europene

DMA prevede obligații și interdicții, precum punerea unor date la dispoziția companiilor concurente și a autorităților de reglementare și interzicerea favorizării propriilor servicii pe platformele companiilor.

DSA cere platformelor online mari și altor companii de internet să ia măsuri mai ferme pentru combaterea conținutului ilegal, să fie mai transparente în legătură cu politicile de publicitate pe platformele lor.

Amenzile pot fi de până la 10% din cifra globală de afaceri în cazul DMA și de 6% în cazul DSA.

”EDPS salută propunerea DMA, dorind să promoveze piețe deschise și corecte, precum și procesarea corectă a datelor personale”, a anunțat într-o opinie autoritatea de reglementare din UE, care se asigură că instituțiile uE respectă regulile comunitare privind confidențialitatea.

Aceste comentarii ar putea să îi încurajeze pe susținătorii confidențialității și pe parlamentarii europeni să adopte o poziție mai dură.

Propunerile Comisiei Europene trebuie să fie discutate de țările UE și de parlamentarii europeni, înainte de a deveni lege, un proces care de obicei durează 16-24 de luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
amazon
google