Canada interzice giganților chinezi Huawei și ZTE implementarea tehnologiei 5G pe teritoriul său

Canada interzice giganților chinezi Huawei și ZTE implementarea tehnologiei 5G pe teritoriul său
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2022

Canada va interzice giganților chinezi ai telecomunicațiilor Huawei și ZTE să lanseze rețeaua 5G, după ani de tergiversare, a anunțat guvernul premierului Justin Trudeau, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această decizie mult așteptată fusese amânată de guvernul canadian din cauza tensiunilor diplomatice dintre Ottawa și Beijing din ultimii ani, scrie Agerpres.

EXCLUSIV FOTO Un nou mare producător de mobilă intră pe piața din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Un nou mare producător de mobilă intră pe piața din România

"Ne anunțăm intenția de a interzice produsele și serviciile Huawei și ZTE în sistemele de telecomunicații din Canada", a declarat ministrul industriei François-Philippe Champagne într-o conferință de presă.

"Acest lucru urmează unei revizuiri complete de către agențiile noastre de securitate și în consultare cu cei mai apropiați aliați ai noștri", a adăugat el.

Statele Unite au exclus deja Huawei de la implementarea tehnologiei 5G pe teritoriul lor, invocând riscuri de spionaj sau sabotare a rețelelor occidentale, acuzații pe care gigantul chinez de telecomunicații le neagă.

Alți aliați ai Canadei care au urmat exemplul SUA sunt Regatul Unit, Japonia, Australia și Suedia.

Relația diplomatică dintre Canada și China s-a înrăutățit la sfârșitul anului 2018 odată cu arestarea, la Vancouver, a directoarei financiare a Huawei, fiicei fondatorului companiei chinezești. Incidentul a marcat începutul unei crize diplomatice majore între cele două țări, cu detenția paralelă în China a doi canadieni. După aproape trei ani de proceduri, Meng Wanzhou a fost în cele din urmă eliberată la sfârșitul lunii septembrie 2021 și a revenit în China, iar cei doi canadieni au fost eliberați. 

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
5g