Cât de rapid poate fi internetul fix prin fibră optică și cum îl poți folosi în avantajul afacerii tale

Cât de rapid poate fi internetul fix prin fibră optică și cum îl poți folosi în avantajul afacerii tale
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 29 nov 2017

Cine își mai aduce aminte de legăturile dial-up și “amețitoarele” viteze de descărcare a datelor de până la 56 kbps? Se întâmpla pe la începtul anilor ’90 și foarte puțini oameni se bucurau de astfel de conexiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Piața telecomunicațiilor a evoluat semnificativ în ultimii 25 de ani și schimbările care au avut loc s-au reflectat și în viteza de transfer a datelor, care a crescut foarte mult, practic de câteva zeci de ori.

Dacă, la început, fibra optică era ceva la care nici măcar nu îndrăzneai să visezi, acum, pe măsură ce cablurile de cupru și-au arătat limitările și operatorii au început să renunțe la acestea, o conexiune prin fibră optică a devenit aproape commodity, ceva la care are acces toată lumea.

Dar de ce este mai bună fibra optică decât un cablu de cupru, spre exemplu? Un astfel de mediu de transmitere a informației furnizează o lățime de bandă mai mare comparativ cu cablurile de cupru și are viteze de transfer de ordinul Gbps.

Mai multă lățime de bandă înseamnă mai multă informație transferată, cu mai multă precizie și fidelitate decât cablurile din cupru. De asemenea, pentru că semnalul de fibră optică este format din lumină, datele pot fi transmise cu viteze și la distanțe mai mari.

Într-o eră în care securitatea informațiilor este la ordinea zilei, datele transmise de un privat sau de o companie sunt în siguranță cu cablurile de fibră optică, pentru că acestea nu radiază semnalele. Deteriorarea cablului conduce la pierderi de lumină și întregul sistem va avea probleme. Astfel, orice încercare de spargere a securității fizice a unui sistem de fibră optică va fi observată imediat.

Fibra optică asigură transmisii de date fiabile, deoarece este complet imună la foarte mulți factori de mediu care afectează adesea cablurile de cupru, cum ar fi fenomenele meteorologice.

Curentul electric nu se poate infiltra în fibra optică pentru că este realizată din sticlă, care este un bun izolator. De asemenea, fibra optică este imună la interferențe de frecvențe radio și este puțin sensibilă la fluctuațiile de temperatură în comparație cu cablurile de cupru.

Internetul prin fibră optică, de o calitate cum este, de exemplu, cea asigurată de Vodafone, îi permite utilizatorului să trimită date pe distanțe mult mai mari, fără să compromită viteza de transfer a acestora. Practic, când ai 1Gbps “la ușă”, poți realiza upload-uri, download-uri și trimite fișiere simultan, fără ca viteza să fie afectată.

Indiferent de condițiile rețelei sau de încărcare, utilizatorii au mereu aceeași viteză de transfer, iar fibra optică ajunge până în punctele de lucru solicitate.

Iar accesul la internet printr-o conexiune permanentă, rapidă și sigură, oriunde s-ar afla sediul sau punctul de lucru – în oraș, pe o platformă industrială, într-un parc logistic sau chiar în zonele limitrofe și cele greu accesibile - este o necesitate pentru orice firmă, din orice domeniu, care poate fi îndeplinită cu internetul fix prin fibră optică de la Vodafone România.

viewscnt
Afla mai multe despre
internet
fibra optica