Cea mai mare surpriză a lui Galaxy S9 ar putea fi prețul

Cea mai mare surpriză a lui Galaxy S9 ar putea fi prețul
scris 7 feb 2018

Din ce în ce mai multe informații, din diverse surse, converg către concluzia că noul flagship Samsung va fi semnificativ mai scump decât cel de anul trecut.

Mai multe publicații din Coreea de Sud, Marea Britanie și Statele Unite citează surse anonime care vorbesc despre faptul că Samsung va crește prețul de vânzare a primelor flagship-uri pe care le va lansa anul acesta.

Astfel, Galaxy S9 ar putea costa până la 925 de dolari în Coreea de Sud. Spre comparație, modelul S8 de anul trecut a costat în momentul lansării 720 de dolari.

În Marea Britanie, S9 ar urma să coste 789 de Lire (890 de euro). Prețul este cu 100 de lire mai mare decât cel inițial de 689 de lire la care a fost vândut Galaxy S8 în momentul în care a intrat pe piață.

Samsung a pierdut locul 2 în topul producătorilor de tablete, în favoarea Amazon CITEȘTE ȘI Samsung a pierdut locul 2 în topul producătorilor de tablete, în favoarea Amazon

Prețurile de vânzare ale smartphone-urilor diferă de la piață la piață, în funcție de taxele și condițiile locale. Însă, din tiparul descris, pare evident faptul că Samsung ar urma să ceară cu aproximativ 100 de euro mai mult pentru Galaxy S9.

Trendul acestor scumpiri a fost dat de Apple anul trecut, când iPhone X a costat de la 1.000 de euro în sus. Rezultatele s-au văzut recent: deși a vândut mai puține iPhone-uri, Apple a reușit să obțină profituri mai mari.

Cu siguranță că și Samsung urmărește acum să-și crească marja de profit. Momentul ales de Samsung, însă, nu pare să fie la fel de inspirat. Dacă Apple a venit cu noutăți majore în cazul lui iPhone X, Galaxy S9, din toate informațiile de până acum, va fi un upgrade minor față de modelul de anul trecut.

La acest moment, utilizatorii care au optat în mod tradițional pentru flagship-uri ar putea începe să realizeze cât de mult au progresat modele din clasa de mijloc, cele care costă între 1.000 și 1.500 de lei. Dincolo de diferențele de pe hârtie, experiența de utilizare oferită de un smartphone mai ieftin față de un flagship nu mai atât de mare încât să justifice achiziționarea celui din urmă.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy s9
smartphone