Startup-ul de securitate cibernetică Wiz respinge propunerea de achiziție din partea Google, la o evaluare de 23 de miliarde de dolari, în ceea ce ar fi fost cea mai mare tranzacție din istoria gigantului american, CEO-ul Assaf Rappaport spunând angajaților că va urma o ofertă de acțiuni (IPO), așa cum a fost planificat inițial.
„Să spui nu unor astfel de oferte este greu”, a transmis co-fondatorul Wiz, Assaf Rappaport, într-o notă obținută de CNBC, angajaților companiei. O persoană familiarizată cu gândirea lui Wiz a citat preocupările legate de antitrust și de investitori ca parte a motivului abandonării unei potențiale tranzacții.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Compania se va concentra acum pe următoarele repere: o ofertă publică inițială și un venit anual recurent de un miliard de dolari.
Compania a atins venituri anuale recurente de 100 de milioane de dolari după 18 luni de la înființare, în 2020, și a ajuns la 350 de milioane de dolari anul trecut.
În urmă cu zece zile a fost anunțat că Google este în discuții avansate pentru achiziționarea startup-ului de securitate cibernetică Wiz, pentru 23 de miliarde de dolari, cea mai mare afacere a gigantului american.
Wiz, cu sediul în New York, a fost fondat în 2020 și a crescut rapid sub CEO-ul Assaf Rappaport, ajungând în luna mai la o evaluare de 12 miliarde de dolari, conform WSJ.
CITEȘTE ȘI VIDEO La aproape 5 luni distanță, Samsung a prezentat, în sfârșit, detalii complete despre primul inel inteligentCompania mai are birouri în Tel Aviv, Virginia, Texas, Colorado.
Luna trecută, Google a cumpărat Cameyo, o companie specializată în virtualizarea aplicațiilor de Windows.
Tehnologia dezvoltată de Cameyo va fi folosită pentru virtualizarea aplicațiilor de Windows în cadrul Chrome OS, sistemul de operare al laptopurilor Google.