China ar putea lua măsuri împotriva Nokia și Ericsson dacă UE blochează accesul Huawei de la rețelele 5G

China ar putea lua măsuri împotriva Nokia și Ericsson dacă UE blochează accesul Huawei de la rețelele 5G
scris 21 iul 2020

China ar putea lua măsuri împotriva unor companii europene, precum Nokia și Ericsson, care au capacități de producție în această țară, ca răspuns la o eventuală măsură a UE împotriva Huawei.

Ministrul de comerț evaluează în prezent un potențial răspuns al Chinei la o eventuală decizie a Uniunii Europene de a interzice Huawei să participe la dezvoltarea rețelelor 5G a țărilor membre. Această decizie ar putea viza companiile europene care își dezvoltă producția în China.

Astfel, conform unor surse apropiate guvernului chinez, China ar putea merge până la blocarea vânzărilor în afara țării a produselor care sunt dezvoltate în această țară de companii europene.

Guvernul britanic a cerut sprijinul Japoniei pentru construcția rețelelor 5G fără Huawei CITEȘTE ȘI Guvernul britanic a cerut sprijinul Japoniei pentru construcția rețelelor 5G fără Huawei

Această măsura ar fi una de ultimă instanță, spun aceleași surse, și va fi luată doar atunci când negocierile și alte politici economice vor fi eșuat.

Uniunea Europeană nu a luat măsuri împotriva Huawei, până acum, așa cum insistă administrația americană, ci a lăsat fiecare țară să decidă dacă lucrează sau nu cu Huawei. În curând, UE va prezenta un raport despre felul în care fiecare țară membră a ales să abordeze problema Huawei și a rețelelor 5G.

Huawei este cel mai mare producător de echipamente pentru comunicații la ora actuală, iar Nokia și Ericsson sunt singurii săi mari concurenți. Ambele companii europene au fabrici de producție în China.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
uniunea europeană
nokia
ericsson