Chirițoiu, despre posibila ieșire a Telekom din România: Și noi, și Comisia Europeană vom fi reticenți

Chirițoiu, despre posibila ieșire a Telekom din România: Și noi, și Comisia Europeană vom fi reticenți
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2020

Ne îngrijorează intenția Telekom de a ieși din România, iar atât noi, cât și Comisia Europeană, vom fi reticenți, pentru că e important să ne asigurăm că rămâne o concurență puternică în acest sector, a afirmat, marți, în cadrul unei videoconferințe de specialitate, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Ne îngrijorează ieșirea unuia dintre cei patru operatori din piață (Telekom,n.r.). Dacă se va ajunge acolo, e un subiect care va fi analizat și de noi, și de Comisia Europeană. În orice caz, indiferent dacă din rațiuni legale unele decizii vor fi naționale, unele vor fi la nivel european, vom colabora. Am avut discuții cu Comisia Europeană cum să ne coordonăm în cazul în care trebuie să analizăm o astfel de operațiune. Și noi, și Comisia, vom fi reticenți. E important să ne asigurăm că rămâne o concurență puternică în piață", a declarat Chirițoiu, 

Prima licitație pentru frecvențe 5G din Olanda pleacă de la un prag de 900 de milioane de euro CITEȘTE ȘI Prima licitație pentru frecvențe 5G din Olanda pleacă de la un prag de 900 de milioane de euro

La finele lunii octombrie 2019, președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), Sorin Grindeanu, a subliniat că este important ca pachetul de acțiuni de 46%, pe care statul român îl are la Telekom România, să fie foarte bine evaluat.

"Statul român deține 46% din partea de fix la Telekom (Telekom România - n. r.). Rolul acelui comitet (înființat de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale - n. r.) a fost să se facă o evaluare a companiei. Cred că e important ca procentul de 46% pe care statul îl are în companie, chiar dacă vorbim despre un procent minoritar, să fie foarte bine evaluat. Cred că e bine, corect și legal așa. Nu vreau să dau idei și să intru în chestiuni comerciale, pentru că nu acesta e rolul ANCOM. Sunt chestiuni pe care cei de la Telekom trebuie să le facă, nu e treaba noastră", a spus Grindeanu.

La rândul său, în cursul anului trecut, vicepreședintele ANCOM, Eduard Lovin, declara penru Agerpres că Telekom România ar trebui să notifice Consiliul Concurenței cu privire la intenția de a vinde pachetul de acțiuni către Orange, iar Comisia Europeană trebuie să-și dea avizul.

Ulterior, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a precizat că nu a primit nimic oficial în legătură cu posibila vânzare de acțiuni Telekom România către Orange, dar, dacă acest lucru este real, "vom ține legătura foarte aproape de Comisia Europeană", pentru că este o tranzacție de interes pentru România și obiectivul autorității este să nu se diminueze concurența pe piața românească.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
bogdan chirițoiu