Codul sursă original pentru World Wide Web este scos la licitație ca activ digital unic în rețeaua blockchain Etherum

Codul sursă original pentru World Wide Web este scos la licitație ca activ digital unic în rețeaua blockchain Etherum
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2021

Codul sursă original pentru World Wide Web (www) este scos la licitație la casa de licitații Sotheby’s, ca activ digital unic, care nu este interschimbabil (non-fungible token - NFT), în rețeau blockchain Etherum, ofertele pornind de la numai 1.000 de dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Berners-Lee, informatician născut în Londra, a inventat World Wide Web în 1989, revoluționând schimbul și crearea de informații în ceea ce este văzut ca una dintre cele mai semnificative invenții de când a apărut tipografia în Europa în Germania secolului al XV-lea, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Activul digital NFT, din rețeaua blockchain Ethereum, include codul sursă original, o vizualizare animată, o scrisoare scrisă de Berners-Lee și un poster digital al codului complet din fișierele originale.

Popularitatea NFT a explodat în popularitate în ultimele luni, inclusiv la licitații.

O lucrare digitală realizată de artistul american Mike Winkelmann, cunoscut sub numele de Beeple, s-a vândut în luna martie cu aproape 70 de milioane de dolari, la casa de licitații Christie's.

"De ce un NFT? Ei bine, este un lucru firesc de făcut ... când ești informatician și când scrii coduri și ai făcut-o mulți ani", a afirmat Berners-Lee într-un comunicat.

”Mi se pare corect să-mi semnez digital autograful pe un artefact complet digital”, a adăugat acesta.

Fișierele conțin 9.555 de linii de cod, incluzând implementări ale celor trei limbaje și protocoale inventate de Berners-Lee: HTML (Hypertext Markup Language), HTTP (Hypertext Transfer Protocol) și URI (Uniform Resource Identifiers).

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

De asemenea, sunt incluse documente HTML originale care au instruit utilizatorii web timpurii despre cum să utilizeze aplicația.

Ofertele pentru NFT, un mod de afirmare a dreptului de proprietate asupra unui activ digital, încep de la 1.000 de dolari, într-o licitație online independentă intitulată ”Acest lucru a schimbat totul”, care va avea loc în perioada 23-30 iunie.

În timp ce lucra la centrul de cercetare fizică CERN din Europa, în 1989, Berners-Lee și-a expus viziunea pentru ceea ce a numit inițial ”Mesh”. Șeful său de la acea vreme scria ”vag, dar incitant”, pe coperta lucrării lui Berners-Lee din 1989 ”Managementul informațiilor: o propunere”.

În 1990, Berners-Lee construia o aplicație pe care a numit-o ”WorldWideWeb”. Aplicația a fost inițial dezvoltată în limbajul de programare Objective C, pe un computer NeXT, fondat de fondatorul Apple, Steve Jobs, după eliminarea sa de la Apple.

”Invenția lui Sir Tim a creat o lume nouă, democratizând schimbul de informații, creând noi moduri de gândire și interacțiune și rămânând conectați unul cu altul. În ultimele secole, omenirea a văzut o succesiune de schimbări de paradigmă care ne-au adus în era modernă ... dar niciuna nu a avut impactul seismic asupra vieții noastre de zi cu zi ca crearea World Wide Web”, a spus Cassandra Hatton, directoare pentru știință și cultură populară la Sotheby's.

viewscnt
Afla mai multe despre
world wide web
licitație