Compania norvegiană Hydro, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din lume, vizată de atac cibernetic, în curs

Compania norvegiană Hydro, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din lume, vizată de atac cibernetic, în curs
scris 19 mar 2019

Unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din lume, compania norvegiană Hydro, a fost nevoită să treacă la sistemul de operare manuală în topitoriile sale, în urma unui atac cibernetic, relatează BBC News.

Acest atac cibernetic a început luni seara și era în curs, a anunțat Hydro, care are peste 35.000 de angajați în aproximativ 40 de țări, scrie News.ro.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru BBC că nu poate confirma, pentru moment, cu ce tip de atac cibernetic se confruntă sau să spună cine se află în spatele acestuia.

Sambor Ryszka demisionează din poziția de administrator neexecutiv al Digi Communications CITEȘTE ȘI Sambor Ryszka demisionează din poziția de administrator neexecutiv al Digi Communications

Site-ul companiei nu funcționa marți, iar firma posta informații pe pagina de Facebook.

”Sunt afectate sistemele informatice în majoritatea sectoarelor de activitate”, a anunțat firma.

Sistemele digitale ale topitoriilor sale sunt programate să asigure buna funcționare a mașinilor, a declarat Hudro pentru BBC.

Însă aceste sisteme au fost oprite.

”În prezent, (topitoriile) depind în mai mare măsură de sisteme computerizate decât acum câțiva ani”, a declarat un purtător de cuvânt.

”Însă există opțiunea să se revină la metode care nu sunt atât de computerziate, astfel încât suntem în măsură să continuăm producția”, a adăugat el.

Activități de topitorie au fost afectate în Norvegia, Qatar și Brazilia, potrivit reuters.

Hydro și-a oprit, de asemenea, anumite instalații mai mici de extrudare a metalului.

Firma a anunțat că depune eforturi să oprească și să ”neutralizeze” atacul.

Autoritatea pentru securitate națională (Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, NSM) ajută Hydro în acest eforturi.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
hydro
atac cibernetic