Cu probleme în SUA și Europa, producătorul chinez Huawei deschide primul Experience Shop în România

Cu probleme în SUA și Europa, producătorul chinez Huawei deschide primul Experience Shop în România
scris 31 ian 2019

Huawei, lider în tehnologie și al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, deschide în AFI Cotroceni primul Huawei Experience Shop din România.

Consumatorii vor putea găsi întreg portofoliul de produse Huawei, de la smartphone-uri și tablete, până la ceasuri inteligente, fitness band-uri și o gamă extinsă de accesorii. În plus, consumatorii vor avea posibilitatea să testeze cele mai noi produse, imediat după lansarea lor globală și pot primi informații despre tehnologiile încorporate în dispozitivele Huawei. De asemenea, clienții vor fi consiliați cum să utilizeze device-urile la capacitate maximă și vor primi sfaturi, astfel încât să fie preîntâmpinate situațiile care pot apărea după o anumită perioadă de utilizare a dispozitivelor.

Huawei are peste 180.000 de angajați și operațiuni în peste 170 de țări.

Profitul Samsung a scăzut cu 29%, iar speranțele de revenire stau în Galaxy S10 CITEȘTE ȘI Profitul Samsung a scăzut cu 29%, iar speranțele de revenire stau în Galaxy S10

În luna noiembrie 2018, Guvernul american a transmis guvernelor și directorilor companiilor de telecomunicații din țările aliate, în special celor unde sunt amplasate baze americane, un avertisment legat de utilizarea echipamentelor de telecomunicații ale producătorului chinez Huawei, în încercarea de a convinge furnizorii de servicii wireless și de internet din aceste țări să evite respectivele echipamente. Americanii cred că firma chineză reprezintă un risc, iar echipamentele furnizate pot fi folosite pentru spionaj.

La începutul lunii decembrie, vicepreședintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, responsabil pentru piața unică digitală europeană, a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să fie “îngrijorată” în privința Huawei și a altor companii chineze din tehnologie, din cauza riscurilor la adresa industriei și a securității blocului comunitar.

Solicitările politice au determinat o serie de companii și state să reacționeze rapid în consecință.

Orange a anunțat, în Franța, că nu va folosi echipamentele Huawei pentru a construi rețele wireless 5G, Deutsche Telekom a indicat la rândul său perspectiva abandonării Huawei, iar Guvernul norvegian și-a exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea furnizorilor din țările cu care nu există cooperare în domeniul politicii de securitate

Previziunile Deloitte pentru 2019 în telecomunicații: Lansarea și extinderea serviciilor 5G CITEȘTE ȘI Previziunile Deloitte pentru 2019 în telecomunicații: Lansarea și extinderea serviciilor 5G

În Marea Britanie, BT a anunțat că nu va folosi echipamente produse de companiile chinezești în viitoarea rețea 5G și că le va elimina și pe cele existente în rețelele 3G și 4G. De asemenea, și Japonia ar putea bloca folosirea echipamentelor produse de Huawei.

Grupul britanic Vodafone, al doilea mare operator mondial de telefonie mobilă, a declarat vineri că va lua o "pauză" cu introducerea de echipamente Huawei în centrul rețelelor sale, până când țările occidentale își vor soluționa îngrijorările cu privire la activitățile grupului chinez.

La finele anului trecut, Huawei a reacționat în România și a transmis că nu a avut niciodată un incident serios de securitate cibernetică în care să fie implicate echipamentele sale.

Marți, SUA pun sub acuzare Huawei pentru fraudă, spălare de bani, obstrucționarea justiției și furt tehnologic.

Înființată în 1987 de Ren Zhengfei, fost ofițer în Armata Populară a Chinei, Huawei Technologies este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de soluții IT&C.

Subsidiara locală a Huawei și-a început activitatea în 2003.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
5g
uniunea europeana