Deutsche Telekom a trecut pe o pierdere de 2,12 miliarde euro în trimestrul patru, din cauza reevaluării activelor

Deutsche Telekom a trecut pe o pierdere de 2,12 miliarde euro în trimestrul patru, din cauza reevaluării activelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2017

Grupul german Deutsche Telekom a trecut pe o pierdere de 2,12 miliarde de euro în trimestrul patru al anului 2016, după un profit de 946 milioane de euro în aceeași perioadă a anului anterior, din cauza reevaluării în scădere a valorii participației la operatorul britanic BT, cu 2,2 miliarde de euro, transnite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Declinul prețului acțiunilor  BT Group și deprecierea lirei sterline față de euro, după decizia Marii Britanii de ieșire din Uniunea Europeană, sunt principalele motive care au dus la reevaluarea în sens negativ a activelor, a anunțat grupul german.

Rezultatele au fost afectate și de alte elemente excepționale, inclusiv revizuirea valorii activelor din Olanda, scrie News.ro.

Veniturile au crescut însă cu 9,4%, la 19,54 miliarde de euro, susținute de creșterea puternică de la divizia americană T-Mobile UE.

Gmail ridică limita atașamentelor acceptate la 50 MB CITEȘTE ȘI Gmail ridică limita atașamentelor acceptate la 50 MB

Profitul ajustat, calculat înainte de deducerea dobânzilor, taxelor, deprecierii și amortizării (EBITDA), de 5,27 miliarde de euro, este ușor sub așteptările analiștilor, de 5,32 miliarde de euro.

În 2016, veniturile grupului au urcat cu 5,6%, la 73 miliarde de euro, în timp ce profitul net a scăzut cu 17,8%, la 2,67 miliarde de euro. Profotul EBITDA ajustat a urcat cu 7,6%, la 21,4 miliarde de euro.

Pentru 2017, Deutsche Telekom anticipează creșterea veniturilor și un avans al profitului ajustat EBITDA de aproape 4%, la aproximativ 22,2 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche telekom
active
t-mobile