Deutsche Telekom, Orange, Vodafone și alte companii cer la Bruxelles ca Google, Meta, Netflix să suporte o parte din costul modernizării infrastructurii telecom

Deutsche Telekom, Orange,  Vodafone și alte companii cer la Bruxelles ca Google, Meta, Netflix să suporte o parte din costul modernizării infrastructurii telecom
scris 26 sep 2022

Deutsche Telekom, Orange,  Vodafone, Telefonica, Telia, Bouygues Telecom, KPN, BT Group, TIM Group, Fastweb și Altice cer la Bruxelles ca firmele de tehnologie din SUA, precum Google, Meta și Netflix, care reprezintă mai mult de jumătate din traficul de internet, să suporte o parte din costul modernizării infrastructurii.

Companiile care au depus cererea argumentează prin faptul că investesc aproximativ 50 de miliarde de euro (48,5 miliarde de dolari) anual în infrastructură, conform Reuters.

"Costurile de planificare și lucrări de construcție sunt în creștere. Prețurile pentru cablurile de fibră optică, de exemplu, aproape s-au dublat în primul semestru 2022. În mod similar, creșterile prețurilor la energie și ale celorlalte inputuri lovesc și sectorul conectivității", arată acestea.

YouTube le promite bani creatorilor de clipuri scurte CITEȘTE ȘI YouTube le promite bani creatorilor de clipuri scurte

Big Tech a respins astfel de solicitări, spunând că deja investesc în echipamente și tehnologii pentru a furniza conținut mai eficient.

Comisia Europeană a cerut părerea ambelor părți înainte de a veni cu un proiect legislativ în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
telecom
ue