Dezvoltatul Pokemon GO vrea să lanseze jocul pe 200 de piețe

Dezvoltatul Pokemon GO vrea să lanseze jocul pe 200 de piețe
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2016

Dezvoltatorul Pokemon GO vrea să lanseze în curând jocul în aproximativ 200 de țări și regiuni și lucrează în acest scop la creșterea capacității serverului, informație care a dus vineri la creșterea acțiunilor Nintendo cu alte 10%, avansul din ultima săptămână ajungând la 86%, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Jocul, care combină o franciză clasică de desene animate veche de 20 de ani cu realitatea augmentată, a luat lumea cu asalt, chiar dacă a fost lansat în numai cinci țări, Statele Unite, Australia, Noua Zeelandă, Marea Britanie și Germania, scrie News.ro.

”De ce să îl limităm”, a spus într-un interviu John Hanke, director general al Niantic, care a dezvoltat Pokemon GO împreună cu Pokemon Company, afiliată a Nintendo.

El a refuzat să intre în detalii despre programul lansărilor, dar a notat că primul joc de realitate augmentată al companiei, Ingress, a avut nevoie de o lună sau două pentru a ajunge pe mai multe piețe.

Galaxy Note 7 ar putea fi dotat cu funcție de scanare a irisului CITEȘTE ȘI Galaxy Note 7 ar putea fi dotat cu funcție de scanare a irisului

În urma declarațiilor sale, acțiunile Nintendo au crescut vineri cu încă 10%, stabilind un record pentru volumul zilnic al tranzacțiilor cu titlurile unei companii listate la bursa din Tokyo.

Acțiunile Nintendo au avansat cu 86% în doar o săptămână, majorând capitalizarea de piață a companiei cu 17 miliarde de dolari.

Hanke a confirmat că jocul va fi lansat în curând în Japonia și că anticipează că acesta va fi disponibil în cele din urmă și în Coreea de Sud, unde serviciul de hărți al Google este restricționat din cauza problemelor de securitate cu Coreea de Nord.

El a explicat că Niantic, care a fost separată de Google anul trecut, lucrează la rezolvarea problemei hărții.

”Există soluții pentru asta”, a precizat Hanke.

Coreea de Sud este a patra mare piață pentru jocuri din lume, după China, Statele Unite și Japonia, potrivit firmei de cercetare a pieței Newzoo din Amsterdam.

viewscnt
Afla mai multe despre
pokemon go
nintendo