Discuție Iohannis-Microsoft: Gigantul american pregătește proiecte importante în România

Discuție Iohannis-Microsoft: Gigantul american pregătește proiecte importante în România
scris 2 nov 2021

Gigantul american Microsoft pregătește proiecte importante în România, în domeniul infrastructurilor de cloud și al dezvoltării de competențe digitale, temă discutată de președintele Klaus Iohannis cu președintele Microsoft, Brad Smith, în marja participării la Summitul liderilor mondiali din cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice.

Microsoft a redevenit recent cea mai mare companie din lume în funcție de capitalizare, pentru prima dată din iulie anul trecut, depășind Apple.

În urmă cu un an, Microsoft a anunțat că va construi un hub de centre de date în Grecia, cea mai mare investiție a gigantului american din tehnologie în această țară în cei 28 de ani de prezență locală. O investiție în domeniu este pregătită și în România, conform unor surse oficiale.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

Smith nu a dezvăluit atunci valoarea investiției, dar purtătorul de cuvânt al guvernului de la Atena, Stelios Petsas, a anunțat că aceasta va implica costuri cu infrastructura de 500 milioane de euro, precum și cheltuieli anuale de 50 milioane de euro pe viitor.

Proiectul va include și un program de instruire în competențe digitale pentru aproximativ 100.000 de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
centre date
investitie
microsoft grecia
hub cloud computing