Amazon adaugă o componentă Blockchain serviciilor sale web

Amazon adaugă o componentă Blockchain serviciilor sale web
scris 24 apr 2018

Amazon anunță Blockchain Templates, o facilitate Blockchain-as-a-service pentru companii, menită să concureze cu produsele similare deținute deja de IBM și Oracle.

Noul produs Amazon devine o opțiune pentru clienții serviciilor web ale companiei americane, punând la dispoziția acestora tehnologia Blockchain, ce poate fi folosită pentru funcționarea diverselor aplicații cloud.

Vicepreședintele Amazon, Jeff Barr, scrie în cadrul unui post pe blogul companiei despre nenumăratele și încă incomplet determinatele aplicații posibile ale tehnologiei Blockchain, dar și despre înțelegerea vagă pe care majoritatea utilizatorilor și a companiilor o au despre aceasta.

Cel mai nou robot de reciclare Apple dezasamblează 200 de iPhone-uri într-o oră CITEȘTE ȘI Cel mai nou robot de reciclare Apple dezasamblează 200 de iPhone-uri într-o oră

Cu Blockchain Templates clienții Amazon Web Services pot configura, spre exemplu, o rețea Ethereum privată pentru care au fost presetate două template-uri de la care departamentele tehnice ale companiilor pot porni.

Lansarea Amazon vine la 6 luni după ce Oracle a prezentat un serviciu web similar, construit pe baza proiectului open-source Hyperledger Fabric (o soluție modulară de registre distribuite bazată pe tehnologia Blockchain) și la un an după ce IBM și-a lansat propriul produs.

Blockchain, prin natura democratică și securizată a distribuirii și stocării informațiilor, este văzută ca o tehnologie care depășește zona financiară și ar putea revoluționa numeroase domenii, inclusiv felul în care funcționează internetul.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
blockchain