Europenii vor putea accesa, de mâine, conținutul online la care sunt abonați oriunde s-ar afla în spațiul UE

Europenii vor putea accesa, de mâine, conținutul online la care sunt abonați oriunde s-ar afla în spațiul UE
scris 31 mar 2018

Europenii vor putea accesa, începând cu 1 aprilie, conținutul online la care sunt abonați - platforme de streaming și TV - oriunde s-ar afla în spațiul Uniunii Europene.

Andrus Ansip, vicepreședinte al CE, comisarul Mariya Gabriel, ministrul bulgal al Transporturilor, Tehnologiei și Comunicațiilor Ivaylo Moskovski și membri ai Parlamentului European Pavel Svoboda și Jean-Marie Cavada au transmis un comunicat în care anunță că regulile vor fi aplicate pentru serviciile cu plată, arată news.

„Cetățenii sunt esența tuturor inițiativelor noastre privind domeniul digital. De la 1 aprilie, oriunde călătoriți în spațiul UE, nu veți duce lipsa filmelor voastre preferate, serialelor, transmisiunilor sportive, jocurilor sau e-Book-urilor, la care v-ați abonat acasă. Regulile vor fi aplicate pentru serviciile cu plată, însă providerii de conținut gratuit pot face această alegere. Providerii de conținut online vor avea de câștigat de pe urma noilor reguli. Nu vor mai fi nevoiți să obțină licențe pentru alte teritorii unde călătoresc abonații lor”.

Deloitte: Până la sfârșitul acestui an, tehnologiile de învățare mecanică din segmentul de business se vor dubla CITEȘTE ȘI Deloitte: Până la sfârșitul acestui an, tehnologiile de învățare mecanică din segmentul de business se vor dubla

Această măsură vine după desființarea costurilor de roaming de care beneficiază consumatorii din Europa începând cu iunie 2017.

„Noile noastre reguli răspund comportamentelor și obiceiurilor europenilor care folosesc noile tehnologii. Spre exemplu, bugetul alocat de consumatori pentru subscripțiile la serviciile video au crescut cu 113% pe an, între 2010 și 2014, iar numărul de utilizatori, cu 56%, între 2014 și 2015. Este estimat că cel puțin 29 de milioane de oameni, sau 5,7% dintre consumatorii din UE, se pot folosi de această portabilitate în afara granițelor țării lor, și vor fi mai mulți în viitor - până la 72 de milioane de oameni, până în 2020”.

Aproximativ 60% dintre tinerii europeni spun că posibilitatea de a călători și folosi abonamentele lor este un factor important în alegerea de a plăti servicii online. Cu noua măsură, spun diplomații, providerii vor avea un număr tot mai mare de abonați.

„Am făcut încă un pas real în construirea unei adevărate Piețe Unice Digitale și a unei societăți digitale europene unite, accesibilă tuturor cetățenilor și profitabilă”, se arată în încheierea comunicatului.

viewscnt
Afla mai multe despre
streaming
filme