Microsoft va implementa o platformă de inteligență artificială în Windows 10

Microsoft va implementa o platformă de inteligență artificială în Windows 10
scris 8 mar 2018

Windows 10 va suporta procesoare cu funcții de inteligență artificială și va facilita dezvoltarea aplicațiilor cu astfel de capabilități.

Microsoft a anunțat platforma de inteligență artificială Windows ML, ML fiind prescurtarea de la machine learning (învățare mecanică). Aceasta va fi integrată în Windows 10 cu ocazia următorului update major, ce urmează să fie lansat în această primăvară.

Dezvoltatorii vor putea crea aplicații care să importe modelele de inteligență artificială disponibile pe diverse platforme și să le folosească local, pe calculatoarele cu Windows 10.

Deși Microsoft, într-o formă foarte limitată, folosea și până acum inteligența artificială în Windows 10, prin intermediul unor aplicații precum Windows Photos sau Office 365, noua platformă va contribui la extinderea funcționalităților realizate de AI.

Inteligența artificială poate reproduce vocea umană în mai puțin de un minut CITEȘTE ȘI Inteligența artificială poate reproduce vocea umană în mai puțin de un minut

Cu Windows ML, Microsoft și terții dezvoltatori de aplicații vor putea realiza mai rapid analiza datelor precum imaginile și filmările prelucrate sau indexarea inteligentă a fișierelor pentru eficientizarea sarcinilor care rulează în fundal.

Modelele de învățare mecanică pentru noua platformă vor putea fi folosite pe toate platformele pe care este instalat Windows 10, laptopuri și PC-uri, până la dispozitive IoT și centre de date.

De asemenea, Windows ML, aduce suport pentru hardware-ul specializat în învățare mecanică, precum procesoarele Intel Movidius VPU.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
windows 10
inteligenta artificiala