Facebook a cumpărat un start-up specializat în controlarea directă a mașinilor doar prin intermediul creierului

Facebook a cumpărat un start-up specializat în controlarea directă a mașinilor doar prin intermediul creierului
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 sep 2019

Facebook a anunțat că a cumpărat un start-up care încearcă să facă posibilă controlarea directă a computerelor și a altor dispozitive și aparate doar cu ajutorul creierului, nu prin intermediul unui mouse sau al mișcărilor degetelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prin această achiziție a CTRL-labs, rețeaua de socializare americană își consolidează ambiția de a crea o legătură directă între creierul uman și mașini, scrie Agerpres.

Hyundai și Aptiv înființează o companie mixtă de 4 miliarde de dolari pentru dezvoltarea de tehnologii destinate conducerii autonome CITEȘTE ȘI Hyundai și Aptiv înființează o companie mixtă de 4 miliarde de dolari pentru dezvoltarea de tehnologii destinate conducerii autonome

Start-up-ul achiziționat va fi integrat într-un laborator al gigantului din industria tehnologiei, Facebook Reality Labs, a declarat Andrew Bosworth, coordonatorul departamentului de realitate augmentată din cadrul Facebook. Noua achiziție dorește să accelereze dezvoltarea acestei tehnologii și să o facă să devină accesibilă cât mai curând posibil pentru publicul larg, a precizat același specialist american.

Specialistul american a mai explicat că brățara va interpreta impulsurile electrice din creier, similare celor care determină contracția unui mușchi, de exemplu pentru a realiza gestul de a apăsa pe un buton. Numai că, de această dată, nu va mai fi vorba despre a face un clic pe o tastatură, ci pur și simplu utilizatorul va trebui doar să se gândească la acțiunea dorită.

Aceste impulsuri vor fi decodate și "traduse într-un semnal digital pe care aparatul vostru poate să îl înțeleagă", a explicat Andrew Bosworth. "El captează intenția voastră pentru a vă permite să partajați o fotografie cu un prieten, utilizând o mișcare imperceptibilă sau, pur și simplu, dorința de a o face".

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
reality labs