Facebook a ratat estimările referitoare la creșterea utilizatorilor și a veniturilor; acțiunile au scăzut cu 5,2%

Facebook a ratat estimările referitoare la creșterea utilizatorilor și a veniturilor; acțiunile au scăzut cu 5,2%
scris 31 oct 2018

Facebook a ratat estimările referitoare la creșterea trimestrială a numărului de utilizatori și a veniturilor, dar a raportat un profit peste așteptări, pe fondul eforturilor de a-și reveni după scandalurile legate de confidențialitate, arată datele publicate marți de companie, transmite Reuters.

Acțiunile Facebook au scăzut cu până la 5,2%, la 138,65 dolari pe unitate, scrie News.ro.

Profitul net atribuibil acționarilor Facebook a crescut la 5,14 miliarde de dolari, respectiv la 1,76 dolari pe unitate, în trimestrul trei încheiat pe 30 septembrie, de la 4,7 miliarde de dolari, sau 1,59 dolari pe unitate, cu un an în urmă.

OnePlus lansează smartphone-ul 6T, unul din primele modele cu senzor de amprente integrat în ecran CITEȘTE ȘI OnePlus lansează smartphone-ul 6T, unul din primele modele cu senzor de amprente integrat în ecran

Analiștii anticipau un profit de 1,48 de dolari pe unitate, potrivit datelor firmei Refinitiv.

Numărul de utilizatori lunari activi a fost de 2,27 de miliarde de persoane, sub nivelul de 2,29 de miliarde estimat de analiști.

Încetinirea creșterii după ani de zile de rezultate incredibile a fost un motiv important de  îngrijorare, iar creșterea slabă a numărului de utilizatori lunari amplifică această temere. Compania a avertizat că creșterea profitului și a veniturilor ar putea fi cea mai slabă din ultimii ani.

Veniturile totale au  urcat cu 33%, la 13,73 de miliarde de dolari, ratând la rândul său estimările analiștilor, de 13,78 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
scandal